Befejeződött a németországi Európa-bajnokság nyolcadik napja. Összefoglaljuk, mi történt pénteken.

Pénteken is három meccset játszottak Németországban, a leginkább várt az esti holland–francia volt, de nem azt a meccset kaptuk, amit vártunk.

Ukrajna fordított, és ismét harcban a továbbjutásért

Ukrajna masszív pofonba szaladt bele az első meccsén, miután meglepetésre 3–0-ra kikapott Romániától. A második körben így eredménykényszerben léptek pályára az ukránok, és azzal a szlovák válogatottal játszottak, akik egy Belgium elleni győzelemmel kezdték az Eb-t.

Szlovákia bő ötven percig kiváló helyzetben volt, Schranz korai gólja után az ideiglenes táblázaton továbbjutásra állt, és az első félidőben egyértelműen jobban futballozott Ukrajnánál. A szünet után azonban az ukránok összekapták magukat, és megfordították a meccset. Előbb Saparenko egyenlített, majd a csereként beálló Jaremcsuk egy szép egyéni villanás végén megszerezte a győztes gólt.

Schranz gólja – a videóért katt ide.

Saparenko egyenlített – a videóért katt ide.

Jaremcsuk villanása három pontot ért – a videóért katt ide.

Ukrajna így két meccs után hárompontos, ahogy Szlovákia is, a csoportot (még) a románok vezetik, akik szombaton a belgákkal játszanak.

A magyar válogatott számára gyatra eredmény született a lengyel–osztrákon

A D-csoport két pont nélküli válogatottja, az osztrák és a lengyel játszott a második fordulóban. A magyar válogatott szempontjából egy döntetlen lett volna a legjobb eredmény, de végül Ausztria viszonylag magabiztosan 3–1-re nyert.

Egy védő, Trauner fejesével vezettek az osztrákok, félóra után aztán jött Piatektől a lengyel egyenlítő gól. A második félidőben beállt a sérüléssel bajlódó Lewandowski is, de gólt az osztrákok rúgtak, kettőt is. Baumgartner szerezte meg újra a vezetést, majd Arnautovic tizenegyesből döntötte el a meccset.

Ausztria hárompontos plusz egyes gólkülönbséggel, az utolsó körben Hollandiával fog játszani. Lengyelország pedig az első csapat, amely kiesett az Eb-ről.

Trauner góljaa videóért katt ide.

Piatek találataa videóért katt ide.

Baumgartner szerzett ismét vezetést az osztrákoknaka videóért katt ide.

Arnautovic tizenegyesből állította be a végeredményta videóért katt ide.

Pocsék eredmény született a lengyel–osztrákon

Ebből a csoportból nehéz lesz megelőzni a harmadik helyezettet. Márpedig minket ez érdekel.

Rangadón jött az Eb első gól nélküli meccse

A nap meccse a Hollandia–Franciaország csoportrangadó volt. Az első körben mindkét csapat nyert, így a második fordulóban jó volt mindkét válogatottnak az egy pont. Nem mondjuk, hogy ezért nem rúgtak szabályos gólt a meccsen, de érezhető volt, hogy egyik csapatnak sem kell feltétlen a győzelem, meg is kaptuk az első 0–0-t az idei Eb-n.

Megvan az első gólnélküli döntetlen, Franciaország és Hollandia nem bírt egymással

A D-csoport két esélyese nem törte össze magát, így négy ponttal alighanem kéz a kézben továbbjutottak.

Ez azt jelenti, hogy a több rúgott góljuknak köszönhetően a hollandok vezetik a franciák előtt a csoportot, és ahogy fentebb már említettük, Ausztria három ponttal harmadik.

Az előző nap összefoglalója:

Ez is érdekelhet:

Így juthat tovább a 16 közé a magyar válogatott

Az utolsó fordulóra a matek maradt. Mutatjuk, mi kell ahhoz, hogy a magyar válogatott bejusson az Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés