Az már eldőlt, hogy a következő szezonban öt olasz klubot láthatunk a Bajnokok Ligájában.

Az UEFA koefficienspontjai alapján eldőlt, hogy jövőre öt olasz csapat indulhat az európai futball legerősebb versenysorozatában, a Bajnokok Ligájában.

Az UEFA rangsorában az első két helyen végző nemzet kap egy-egy plusz BL-helyet, az olaszoké már biztos, és jó esély van arra, hogy a másik nemzet a német lesz.

A Serie A azonban még egy plusz helyet kaphat a Bajnokok Ligájában.

Ehhez az kell, hogy olasz csapat nyerje meg az Európa-ligát, ugyanakkor ez a csapat ne végezzen a hazai bajnokság első öt helyezettje között. Erre reális esély van, az Európa-liga elődöntőjébe az AS Roma és az Atalanta is bejutott, ráadásul nincs is egy ágon a két klub. A bajnokságban a Roma jelenleg ötödik, az Atalanta a hatodik, vagyis ebből a szempontból is jók az olaszok sanszai.

A Bajnokok Ligája a következő szezontól megújul, összesen 36 csapat indulhat a főtáblán. A csoportkör helyett egy alapszakasszal fog indulni a sorozat, amely nyolc fordulóból fog állni. Az alapszakasz után egy nyolcaddöntő-rájátszás következik, majd a nyolcaddöntőktől a már ismert lebonyolítás szerint zajlanak majd a meccsek.

Ez is érdekelhet:

Újabb rekordot ért el Európa legyőzhetetlen futballcsapata

A Bayer Leverkusen ismét egy késői góllal mentette meg a veretlenségét.

(A kiemelt fotón az AS Roma játékosai láthatóak az AC Milan elleni Európa-liga-negyeddöntő visszavágóján; forrás: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

31 éves edzője lett az egyik Premier League-klubnak

Befutott a 200 ezer (!) skót drukker, elöntötték München utcáit

További cikkeink a témában