A tavalyi bajnok Lakers megszerezte az NBA egyik legmegosztóbb sztárját, Russell Westbrookot.

A LeBron James és Anthony Davis vezette Los Angeles Lakers tavaly szeptemberben megnyerte a koronavírus-járvány miatt tolódó NBA-idényt, az új szezonban viszont nem sikerült a címvédés. A Lakers már a rájátszás első körében búcsúzott a későbbi döntős Phoenix Suns ellen.

Az irányító 2017-ben MVP volt, kilencszeres All Star. Viszont már 32 éves, és a megítélése sem a legjobb a ligában, túlzott temperamentuma, önző játéka miatt rásütötték, hogy nem csapatember, leginkább csak az egyéni statisztikái érdeklik. Ráadásul egy nagyon labdadomináns játékos, nem tud triplázni, így óriási kérdőjel, hogy a szintén labdadomináns LeBron Jamesszel mennyire tud majd hatékonyan együtt játszani.

Westbrook korábban az Oklahomában és a Houstonban kosarazott, a legutóbbi idényben a Washington játékosa volt.

A cserében egyébként a Lakers Westbrook mellett két jövőbeli második körös drafjogot kapott, a Wizzards pedig  Kyle Kuzmát, a játékosopcióját lehívó Montrezl Harrellt, Kentavious Caldwell-Pope-ot, illetve az idei 22. picket. A csere már biztos, hivatalosan azonban csak augusztus 6-án kerül a Lakershez Westbrook, hogy pénzügyileg is megfelelően kijöjjön a két csapat közötti együttműködés.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.