A koronavírus-járvány időszakában, vagyis az elmúlt nagyjából másfél évben rendkívüli népszerűségre tett szert Oroszországban a pusztakezes boksz.

A Top Dog elnevezésű torna 2020-ban indult el Oroszországban, és YouTube-on nagyon rövid idő alatt lett rendkívül népszerű. Parkolókban kezdték el megrendezni a pusztakezes bokszmeccseket, most viszont már egy moszkvai sportcsarnok ad otthont a bunyóknak, ahol férfiak és nők egyaránt megmérkőzhetnek, természetesen a saját nemük ellen.

A Top Dog eddigi legnépszerűbb bunyóját már 13 millióan látták, nem véletlen, valóban tömény agresszió látható a felvételen még azok számára is, akik követik, szeretik a különböző küzdősportokat.

Az egyik amatőr versenyző, Danyil Andrejev azt mondta, hogy a korlátozások, különböző kijárási tilalmak miatt

agresszívabbak, frusztráltabbak az emberek, és a pusztakezes boksz egyfajta megoldás a stressz levezetésére.

A meccsek kétszer három percig tartanak, a környezet meg olyan, mintha Guy Ritchie Blöffje ihlette volna, szalmabálák határolják a ringet, és általában a meccsek végén mindent vér borít.

Természetesen – ahogy a többi pusztakezes promóciót úgy – a Top Dogot is  rengeteg kritika éri a versenyzők egészségét illetően, de a bunyósok és a szervezők szerint is biztonságosabb a pusztakezes boksz, mint a kesztyűs, mert bár ugyan több a kisebb sérülés, de komoly fejütés kevesebb van.

Jekatyerina Golovataja, az egyik női versenyző a következőt nyilatkozta:

Szerintem rengeteg tehetséges lány van, aki nagyon sokra viheti a műfajban.

Mutatunk néhány fotót a Top Dog véres bunyóiról:

Ez is érdekelhet:

(via; Fotók: Reuters)

És ezt olvastad már?
Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember