És akkor is nagyon jó helyen jársz, ha a kitartás, a küzdés, a szenvedély és a megalkuvást nem tűrés példaképét keresed sportolók képében.

Mert itt sportolókat fogsz látni, csak éppen nem épek. Ugyanis ők sérültek, de ők is olimpián, igaz, egy elfeledett – és tök nyugodtan mondhatjuk – teljesen érdektelen olimpián, a paralimpián versenyeznek.

De számukra ez éppen ugyanolyan presztízzsel bír, mint ép sporttársaiknak – utóbbi állításról azért Verrasztó Dávid mesélhetne. Sportteljesítményük vitathatatlan, még akkor is, ha a média- és szponzorértékük miatt a magyar állam egészen pontosan feleannyiban méri paralimpiai sikereket.

És igen, ezek az emberek sérültek, de ettől még élsportolók, bár nem a hagyományos értelemeben véve, hiszen a legtöbben nyolcórás munka mellett teszik fel az életüket a szenvedélyükre, a sportra.

Az is lehet, hogy néhány képet egészen nehezen fogsz tudni megnézni, de tedd túl magad ezen, nyelj egy nagyot és lásd a kitartás, a küzdést, a szenvedélyt, a harcolni akarást, lásd a sportolót.

(Forrás: Facebook)

És ezt olvastad már?
Nehéz eldönteni, hogy ez egy hatalmas gól, vagy inkább kapushiba