Hiába volt egyszer kétgólos, egyszer pedig egygólos hátrányban a lengyel válogatott, Paulo Sousa szerint győzelmet érdemelt volna a csapata.

A vb-selejtező első fordulójában 3–3-as döntetlent játszott Lengyelországgal a magyar csapat, így egy ponttal kezdte a selejtezősorozatot:

Nem tudott eléggé és elégszer vezetni a magyar válogatott Lengyelország ellen

Az nem fér bele, hogy egy perc alatt két gólt kapjunk.

A meccs után a lengyelek szövetségi kapitánya, Paulo Sousa azt mondta, győzelmet érdemeltek volna és a VAR hiányát is megemlítette:

Az első félidőben ugyan nem futballoztunk jól, viszont amit a szünet után nyújtottunk, azzal rászolgáltunk volna a győzelemre. Fantasztikus mentalitás jellemezte a csapatot, a játékosok végig hittek abban, hogy megnyerhetjük ezt a meccset, sajnálom, hogy végül nem sikerült.

A világbajnoki selejtezősorozat is megérdemelné, hogy a VAR segítse a játékvezetők munkáját. Ha ezúttal a bíró rendelkezésére állt volna, több esetben is más ítélet születik – a mi javunkra. Ez azonban a játék része. Ahogyan az is, hogy a magyarok első góljánál hibáztunk. Túlságosan feltoltuk a védekezésünket, amit ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A középpályásoknak többet és jobban kell segíteniük a védőket a jövőben ahhoz, hogy a hasonló szituációkat elkerüljük. Voltak jó és kevésbé jó időszakaink, de úgy vélem, összességében nem lehet panasz a válogatottra. Két különböző félidőt láthattunk, ám a véleményem ettől még nem változott: győzelmet érdemeltünk volna.

nyilatkozta Sousa a Nemzeti Sportnak.

Marco Rossi értékelése:

„Ha a lengyeleknek nincs ennyi klasszisa, miénk a három pont”

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nincs egy szinten a lengyel és a magyar csapat, a vb-selejtező előtt elégedett lett volna az egy ponttal, a meccs képét látva azonban már nem az.

És ezt olvastad már?
Így játszd ki a rendszert, és nézz meccset melóban