A rájátszásért küzdő Los Angeles Lakers egy félidőn keresztül szinte tökéletesen játszott, de egy félidő jó játék általában kevés az NBA-ben.

A Lakers az idei szezonban szenved, Westbrook leigazolása katasztrofális húzás volt, Anthony Davis sokat sérült, és az előző szezonhoz képest a kiegészítő emberek majdnem teljes lecserélése sem úgy sikerült, ahogy azt Los Angeles aranysárga-lila részében gondolták. A két évvel ezelőtti bajnok jelenleg azért küzd, hogy ott legyen a play-Inben, így legyen esélye bejutni a klasszikus rájátszásba.

Hasonló helyzetben van a New Orleans Pelicans is, így a két csapat meccse rájátszás-hangulatot és egy viszonylag izgalmas kosárlabda-meccset hozott. A Lakers a lehető legjobban kezdett,

LeBron James sorra süllyesztette el a triplákat, és közben átlépte a 37 ezres ponthatárt is.

James a dobott pontokat tekintve már korábban megelőzte a listán második Karl Malone-t, ha nem sérül meg és hasonló szinten játszik, akkor jövőre akár az NBA all time pontlistáján első Kareem Abdul-Jabbart is lehagyhatja.

Visszatérve a meccsre. A második negyed vége felé volt olyan pillanat, amikor 23 ponttal vezetett a Lakers, félidőben pedig 20 pont volt a különbség. A harmadik negyedet azonban a Pelicans 16 ponttal megnyerte, a negyedikben pedig már látszott, hogy nincs egy sebességi fokozatban a két csapat, a New Orleans végül nyolc ponttal nyert, köszönhetően leginkább a padról beszálló Trey Murphy 21 pontjának.

LeBron James 39 pontot dobott, 30 pontot átlagol ebben a szezonban, első a pontlistán. A Lakers azonban így is csak a tizedik Nyugaton, nehéz programmal, továbbra is sérült Anthony Davisszel, és egy San Antonióval a nyakán.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Ritkán csapják be ennyire LeBron Jamest

Általában James az, aki bemutat egy bravúros játékot, de most a négyszeres MVP a másik oldalra került.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk