Ma ünnepli 43. születésnapját generációjának egyik legjobb középpályása, Andrea Pirlo. Összeszedtünk néhány emlékezetes idézetet, nyilatkozatot a csendes zseniről, aki nem is volt annyira csendes.

A 2006-os világbajnok olasz válogatott szövetségi kapitánya, Marcello Lippi mondta azt, hogy Andrea Pirlo egy csendes vezér, aki nem szavakkal, hanem a lábaival beszélt. Ez valóban igaz, Pirlo viselkedése a pályán visszafogott volt, a passzaival, az elegáns megmozdulásaival hívta fel a figyelmet magára. Ugyanakkor egy nagyon jó humorú fickó is a most már visszavonult olasz, ez kiderül az életrajzi könyvéből, a Gondolkodom, tehát játszomból is. Mivel ma ünnepli a 43. születésnapját, ezért összeszedtük a legemlékezetesebb Pirlo-nyilatkozatokat.

A világbajnoki döntőről:

„Egyáltalán nem érzek nyomást. 2006. július 9-én vasárnap délután egyet aludtam, majd a Playstationömmel játszottam, este kimentem a pályára és világbajnok lettem.”

Arról, hogy milyen tagja lenni egy csapatnak:

„Tagja lenni egy csapatnak néha jobb, mint a szex: hosszabb ideig tart, és ha nem jön össze, akkor nem csak te vagy a hibás.”

A 2005-ös Bajnokok Ligája-döntőről, amit háromgólos előnyből bukott el a Milan:

„Soha nem néztem vissza azt a meccset. Elég volt egyszer megélnem, majd párszor a fejemben lejátszanom. Volt, aki azt tanácsolta, az edzőközpontba tegyünk ki egy fekete kendőt, közvetlenül a győzelmeket ünneplő képek mellé, és írjuk oda, hogy a legyőzhetetlenség érzése az első lépés azon a lefelé vezető úton, ahonnan nem lehet visszatérni.”

A Playstationről:

„A kerék után a Playstation a legjobb találmány.”

A szabadrúgás-technikájáról:

„Nem a lábfejemmel találtam el a labdát, sokkal inkább a két lábujjam felső részével. Sokszor már azelőtt tudtam, hogy gól lesz, hogy a labda a hálóba csapódott volna. Már abból tudtam, hogy gól lesz, ahogy a labda a levegőben haladt a kapu felé.”

Gattusóról, akinek addig szívták a vérét, amíg teljesen besokallt:

„Látszott rajta, hogy teljesen begőzölt, leereszkedett nála a vörös köd. Tudtuk, mi fog következni, ezért elrejtettük az összes kést. De ő talált egy villát és ránk támadt. Többen hagytak ki meccset Gattuso villás támadása miatt, eközben a klub azt kommunikálta, hogy izomfáradság miatt hiányzik a játékos.”

A meccs előtti bemelegítésről:

„Soha nem szerettem, szerintem csak az erőnléti edzők maszturbálása, így szórakoznak a játékosok erőlködésén.”

Arról, amikor megkereste a Barcelona és Pep Guardiola:

„Nem kellett kétszer megkérni, hogy találkozzak Guardiolával, aki egy szobában, egy pohár borral fogadott. Magamban azt mormoltam, hogy tökéletes kezdés, de szerencsére nem hallotta meg. Végletekig elegáns volt, fehér inget és nyakkendőt viselt, a beszéde hasonlított az enyémhez. Majd arról kezdett beszélni, hogy a Barcelona mennyire különleges világ és egy tökéletes futballgépezet.”

Boldog születésnapot, Andrea Pirlo!

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

A duplája után Sallai a hét játékosa lehet az Európa-ligában

Benzema pazar gólt fejelt. A saját kapujába

További cikkeink a témában