Három éve nem nyert el Clásicót a Barcelona, most viszont szanaszét szedte a Realt.

A Barcelona 134 napja nevezte ki Xavi edzőnek, a legendának pedig ennyi idő elég volt, hogy teljesen átalakítsa a csapatot. Annyira, hogy a lesajnált középcsapattá süllyedő Barcelona ma klasszis focit bemutatva rettenetesen elverte a Real Madridot a Bernabéuban.

Xavi érkezésével azonnal jobb lett az öltői hangulat, aztán hozzányúlt a taktikához, helyrepofozta a kondíciót, majd választott pár új játékost, akik hatalmasat dobtak a minőségen. Ez látszott az el Clásicón is: Aubameyang két gólja mellett egy gólpasszt adott, Ferrán Torres pedig egy gólt és egy gólpasszt jegyzett.

A Barcelona 4–0-ra nyert a Real Madrid ellen, ezzel három év után nyert ismért klasszikust.

A Real a sérült Benzema nélkül teljesen impontens focit játszott, Ancelotti a két gyors brazillal akarta megverni a katalánokat, de sem Rodrygo, se Vinícius nem tudta megverni egy az egyben a védőjét. Igaz, sok lehetőségük nem is volt, mert a Barca az egész meccset uralta, de annyira, hogy a négygólos győzelem a Realra nézve hízelgő, számtalan helyzetet kihagyott a Barcelona.

Aubameyang fejjel szerzett vezetést, miután Dembélé simán lefutotta Nachót:

A második is fejjel érkezett, Ronald Araújo bólintotta be Dembélé szögletét:

A második félidőre rendezni próbálta a sorokat a Real, ehelyett a Barca rúgott egy szép gólt, Aubameyang gólpassza zseniális volt:

Néhány perccel később Aubameyang rúgott még egyet: Ferrán Torres hatalmas labdát kapott Piquétől, okosan begurította a gaboninak, akik átpöccintette Courtois fölött. Ebben a gólban az egész meccs benne volt:

A Barcelona hivatalosan is újjászületett, mégpedig évekkel korábban, mint bárki jósolta. Xavi csapata a legutóbbi hat bajnoki meccsén négyszer is négy gólig jutott, miközben az Európa-ligában is menetel. De bajnok így sem lesz a Barcelona, a Bajnokok Ligája-indulás a fő cél, majd a nyári igazolásokkal ismét ott akarnak lenni a csúcs közelében.

Real Madrid–FC Barcelona 0–4

  • Gólszerző: Aubameyang (29., 51.), R. Araújo (38.), Ferran Torres (48.)

Két afrikai játékossal erősít a Barcelona

Nyáron érkezik Katalóniába a két válogatott focista, mégpedig ingyen.

Real Madrid vagy Barcelona? Itt az el Clásico-kvíz

Ma délután el Clásico, vagyis itt a megfelelő alkalom arra, hogy teszteld, mennyit tudsz a Real és a Barca rivalizálásáról.

(Fotó: Angel Martinez/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Guardiola lerombolta játékosa önbizalmát, de most bocsánatot kért

Kezd elfogyni a La Liga meglepetéscsapata

További cikkeink a témában