Egy svájci milliárdos szerint az orosz oligarcha megpróbálja eladni az angliai villáit és több üzletembernek is felajánlotta a londoni klubot.

„El tudom képzelni, hogy csatlakozom a Chelsea-hez”

– mondta az Egyesült Államokban élő svájci milliárdos, Hansjörg Wyss egy exkluzív interjúban Blicknek.

Az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb svájci azok után jelentette ezt ki, hogy elárulta, ajánlatot kapott az orosz-ukrán háború miatt szorult helyzetbe kerülő Roman Abramovicstól.

„Abramovics Putyin egyik legközelebbi tanácsadója és cimborája, és mint a többi oligarcha, ő is pánikol most. Abramovics most megpróbálja elpasszolni az összes angliai villáját és gyorsan meg akar szabadulni a Chelsea-től is”

– tette hozzá Wyss, aki nem titkolta többek között neki akarja eladni a BL-címvédő klubot.

„Én és három másik üzletember kedden ajánlatot kaptunk Abramovicstól a Chelsea megvásárlására. Most négy-öt napot ki kell várnom, mivel az orosz most még túl sokat kér. Mint ismert, a Chelsea kétmilliárd fonttal tartozik neki, de a klub nem tudja ezt visszafizetni. Ez tehát azt jelenti, hogy aki megveszi a klubot, az kártalanítja Abramovicsot.”

Azt mondja, pontosan még nem tudja az eladási árat, csak hozzávetőleg, és hiába magas az összeg, érdekli a klub.

„Abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy más partnerekkel együtt beszálljak a Chelsea-be. Még jobban meg kell ismernem ennek a lépésnek a feltételeit, de amit már most biztosan kijelenthetek, hogy egyedül biztosan nem fogok ilyenbe. Ha megveszem a klubot, akkor egy hat-hét befektetőből álló konzorciummal együtt fogom ezt megtenni

– jelentette ki Wyss, akinek a vagyonát a Forbes 2021-ben 5,8 milliárd dollárra becsülte.

Átadta a Chelsea irányítását Roman Abramovics

Nem pontosan tudni, mit jelent ez, de valamit illett lépnie.

(Fotó: Alex Caparros - UEFA/UEFA via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Az ellenfél kapusa: Haaland nem ember