A magyar szövetségi kapitány elmondta, mit gondol a Nemzetek Ligája sorsolásáról.

Csütörtök este kisorsolták a 2024-25-ös Nemzetek Ligája csoportbeosztásait. Magyarország a legmagasabb osztályban Hollandiával, Németországgal és Bosznia-Hercegovinával került egy négyesbe.

A magyar válogatott a Nemzetek Ligájában is megkapta a németeket

Kisorsolták a Nemzetek Ligája csoportkörét.

A sorsolást így értékelte Marco Rossi szövetségi kapitány:

„Ezen a szinten – az A-ligában – lehetetlen gyengébb ellenfelet kapni, kizárólag erős riválisok várnak ránk ősszel. Hollandia és Németország a papírforma szerint jobb csapat nálunk, míg a bosnyákok ellen kiegyenlített erőviszonyokra számíthatunk. A papírforma azonban nem mindig igazolódik be a pályán, minden mérkőzésen születhet meglepetés, számunkra kellemes és kellemetlen is. Érdekes lesz újra összemérni az erőnket a németekkel, és a hollandok elleni összecsapásaink is izgalmasak lesznek.”

A Nemzetek Ligája csoportköre szeptembertől novemberig fog tartani. A lebonyolításban lesz némi újítás, hiszen a csoportok első és második helyezettjei egy kétmeccses párharcban döntik el, hogy ki kerül a négyes döntőbe. A csoportharmadikok ugyancsak oda-visszavágós párharcot fognak játszani a bennmaradásért a B-liga második helyezettjeivel, míg a csoportutolsók kiesnek a B-ligába.

(Fotó: MTI/ Peter Lakatos; via MLSZ)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Csodás góllal fordított a Fradi és jutott a Magyar Kupa döntőjébe

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés