A németek elárulva érzik magukat, a Barca pedig elvileg egy évtizedre megoldotta a jobboldal kérdését. Persze ez nem feledteti a 2-8-at.

Már írtuk a hét elején, hogy konkrétumok várhatóak a hétvégén, most pedig minden hiteles forrás (Fabrizio Romano, Gerard Romero, Mike Verweij, Freek Jansen, RAC1) egyöntetűen állítja, az

null

Between today or tomorrow, Sergiño Dest is expected to land in Barcelona to complete his move. €20M + add-ons is where it's reportedly at. I think the friendly relationship between Ajax & Barcelona was a big factor along with Dest's desire to play in Spain. 🇺🇸🤝

Sokáig a Bayern vezette ezt a külön meccset, a németek tették az első két ajánlatot, ám az Ajax ezeket elutasította. Hétfőn érkezett a fordulat, ekkor szállt be a Barcelona egy már eleve egy magasabb licittel. Ehhez nyilván az kellett, hogy eladták Semedót a Premier League-be, így lett pénzük alkudozni.

A Barcelona 20 millió eurót + nagyjából 5 millió változót fizet a technikás és gyors szélsővédőért, aki többször is hangsúlyozta, a Barcelonában játszani neki régi álom, ez is dönthetett. A Bayern viszont úgy érzi, rendesen kibabrált vele az Ajax, nem játszott tisztán és csak az árverseny miatt használták őket.

Dest a Vitesse elleni bajnoki után elbúcsúzott a társaitól és elmondta, Barcelonába repül aláírni élete szerződését. A Barcának egyébként nem elsősorban presztízsből volt fontos ez a győzelem – bár rájuk fért, mert borzalmasan igazolnak évek óta –, hanem azért, mert fiatalítani és gyorsítani kell a csapatukat.

Az egyesült államokbeli Dest 38 meccsen játszott az Ajaxban és háromszoros felnőtt válogatott. Mindkét szélen használható, de a Barcelona a jobboldalra igazolta. A Dest–Trincao duó hosszú évekre megoldhatja a jobbszélt Barcelonában.

(Fotó: Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.