Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Teljesen érthetetlen a szurkolók reakciója. Elég furák az angolok.

Meglehetősen kiismerhetetlen az angol néplélek, de jelen esetben a játékosok és a szövetségi kapitány sem érti, mi késztette a drukkereket ilyen reakcióra a Liverpool védőjével, Joe Gomezzel szemben.

Az előzményt persze ismerjük: ő és Raheem Sterling többször is összekapott, először a Liverpool–City rangadó legvégén, majd az edzőtáborban is, Mindkétszer Sterling ment neki Gomeznek, a Manchester támadója erősen frusztrált volt az eredmény és a feltételezett trash talk miatt, állítólag fojtogatta, megkarmolta Gomezt. Southgate kapitány büntetésként ki is rakta a Montenegró elleni keretből a zaklatott játékost. Gomez volt az első, aki bement a szövetségi kapitányhoz, kérte, ne ültesse a lelátóra a társát, majd Sterling nyilvánosan elnézést kért és gyakorlatilag elismerte, hogy az egész az ő hibája.

Erre mi történik Montenegró ellen?

A szurkolók kifütyülték, pfujolták és becsmérelték Gomezt, amikor becserélték.

Ez nemcsak nekünk volt meglepő reakció, hanem Sterlingnek és Southgate-nek is. A City-támadó a Twitter-oldalán üzent is a szurkolóknak:

Raheem Sterling on Twitter

To all the @England fans, I wanted to leave things at it was but tonight I have to speak again : it was hard for me to see my team mate get booed for something that was my fault. Joe hasn't done anything wrong & for me to see someone who keeps his head down and work hard..

Southgate a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy számára teljesen érthetetlen a szurkolók reakciója, hiszen Gomez semmi rosszat nem csinált. A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy a védő elsőként ment be és elsőként is hagyta el az öltözőt a lefújás után, ezért külön is beszélni fog vele. Nyilván Gomez végképp nem érti, miért ő lett a bűnbak.

Egyébként Sterling nélkül is hetet rúgott Anglia.

(Fotó: Michael Regan/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.