Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Barcelonában hat szezonon át futballozó Suárez nyáron az Atlético Madridhoz igazolt, ezt követően új lendületet kapott a karrierje, az Atléticóval jelenleg vezeti a spanyol bajnokságot, és a göllővlistán is első. A France Footballnak adott interjújában most elmondta, mi zavarta legjobban a nyári klubváltása során.

A Barcelona vezetősége az előző szezon végén úgy döntött, hogy részben a teljesítményének romlása, részben a magas fizetése miatt elengedi Luis Suárezt. Az uruguayi végül a rivális Atlético Madridhoz került, ahol eddig szenzációsan futballozik, minden sorozatot figyelembe véve már 16 gólja van.

Egy interjúban  most arról beszélt Suárez, mi zavarta legjobban a nyári csapatváltása során:

A legjobban az zavart, amikor azt mondták, hogy túlságosan öreg vagyok, nem tudok már azon a szinten futballozni, amire egy topcsapatnak szüksége van. Ha szezonokon keresztül nem teljesítettem volna jól, megértettem volna ezt az indokot, de minden idényemben legalább 20 gólt rúgtam, és Messi mögött nekem voltak a legjobbak a számaim.

Most már látjuk, hogy nem egyszerű a Barcelonában futballozni. Rengeteg játékost vettek, és ezek közül többen csalódást okoztak. Hat éven át játszottam a klubnál, és mindig hoztam a tőlem elvárt szintet. 

A Barcelonánál megváltoztak a dolgok, a klubnak változásra volt szüksége. Ezt teljes mértékben megértettem, de az zavart, ahogy elküldtek, több tiszteletet érdemeltem volna. Azt éreztem, hogy már nem számolnak velem, ezért azt mondtam magamnak, megmutatom, hogy továbbra is értékes vagyok, így jött az Atléticóba való igazolás lehetősége, egy versenyképes csapatban akartam futballozni. ”

A Barcelona közben már az új kilencesét keresi, kérdés, miből fog igazolni az anyagilag romokban levő katalán klub:

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.