Elvileg egy nagy meglepetéssel kezdődött a nyolcaddöntő, de a csoportmeccsekre visszatekintve gyakorlatilag egyáltalán nem. Ez olasz válogatott harmat gyenge, nem úgy Svájc.

Az Európa-bajnokság első nyolcaddöntőjében rögtön a címvédő lépett pályára, mégpedig a magyar csoportból érkező Svájc ellen. Azt éreztük a saját bőrünkön, hogy a svájciak erősek, de ugye az igazi próba a németek, majd most az olaszok ellen volt.

Vagyis azt hittük, hogy az lesz, de Olaszország túl nagy ellenállás nem tanúsított. De már egy órával a meccs előtt fura dolgok történtek: Stephan El Shaarawy és Nicolo Fagioli kezdőnek jelölésére nem sok magyarázat van.

És aztán hamar ki is derült, hogy jobbak biztosan nem lettek. Svájc magabiztosan és hatalmas fölényben játszott, az a csoda, hogy csak a 37. percben szerzett vezetést. A korábban hat évig az Atalantában játszó Bologna-középpályás, Remo Freuler talált be.

A szünet után meg gyorsan jött a második, Ruben Vargas csodás gólt tekert, amivel nagyon nehéz helyzetbe került az addig is borzalmasan gyenge olasz válogatott.

Másodpercekre sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat, Svájc végig kézben tartotta a meccset, az olaszoknak sanszuk sem volt. A kétgólos győzelem nem is teljesen tükrözte a fölényt, amit láthattunk.

Svájc 31 év után legyőzte Olaszországot és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

  • Svájc–Olaszország 2–0
  • Gól: Freuler 37., Vargas 46.

(Fotó: Maja Hitij - UEFA/UEFA via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés