Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Előzetesen a Falcons–Seahawks meccs ígérkezett szorosabbnak. És a Seattle ennek megfelelően kezdett, egy hosszú támadás végén szereztek TD-t a vendégek. Azonban a Falcons is felvette a ritmust, egy hasonló drive után egyenlített:
NFL on Twitter

A meccs egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Russell Wilson, a Seattle irányítója a saját csapattársa hibájából esett el, két pontot odaajándékozva a Falconsnak:
NFL on Twitter

A másik oldalon a leendő MVP, Matt Ryan óriásit játszott, 338 yarddal és három TD-vel zárt, míg Wilson kétszer is eladta a labdát.

A vége viszonylag sima lett, 36–20-ra nyert a Falcons. És megmutatta, hogy a ligaelső támadósor mellett a védelem is kész egy nagy menetelésre.

A másik elődöntő jóval simábbnak tűnt előzetesen. A Patriots nyert is, 34–16-ra, de közel sem dominált annyira, mint várni lehetett. Az első félidőben teljesen partiban volt a Houston, a másodikban azonban háromszor is eladta a labdát Osweiler, így a Texans helytállt, de reális esélye nem volt a továbbjutásra.

A meccs hőse Dion Lewis, aki elkapásból, visszahordásból és futásból is touchdownt szerzett, a rájátszásban ilyet még nem csinált senki. A visszahordása:

A mostani győzelemmel rekorder lett a New England, sorozatban már hatodszor jutottak be a főcsoportdöntőbe.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.