Szilágyi Áron sporttörténelmet írva háromszoros egyéni olimpiai bajnok lett  kardvívásban, de úgy tűnik, nem Tokió lesz az utolsó ötkarikás versenye.

„Én úgy érzem, hogy van még bennem erő, nem találok arra okot, hogy miért kéne befejeztem a pályafutásomat. Szeretem azt, amit csinálok, jól érzem magam a közegben, sikeres is vagyok, úgyhogy én úgy érzem, hogy ezt még Párizsig lehet folytatni”

mondta az ATV-nek Szilágyi Áron, aki Decsi Tamással, Szatmári Andrással és Gémesi Csanáddal együtt bronzérmet szerzett a fegyvernem szerdai csapatversenyében.

„A csapat nagyon komoly érzelmeket hozott ki belőlem, és fantasztikus volt a társakkal együtt megélni ezt az olimpiai bronzérmet. Nagyon örülök, hogy ők is olimpiai éremmel térhetnek haza, egyéniben pedig egészen hihetetlen, hogy most már háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatom magam. Fel sem fogtam még, hogy mit is jelent ez, és mekkora dolog, és persze nagyon örülök, nagyon büszke vagyok a teljesítményre, nagyon hálás vagyok a csapatnak, akik segítették a felkészülésemet, de szerintem ez még hetek, hónapok mire igazán eljut a tudatomig, hogy mi is történt itt.”

(Fotó: Matthias Hangst/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit
További cikkeink a témában