Szoboszlai karakterében valahol Milinkovics-Szavics és De Bruyne között van

Szoboszlai Dominik a magyar foci legnagyobb értéke, így minden vele kapcsolatos hír hatványozottan érdekes. Menedzserével, Esterházy Mátyással beszélhetett a Nemzeti Sport, és kiderült, nem jött érte konkrét ajánlat.

Már jó ideje repkednek a csapatnevek Szoboszlai kapcsán, amit a menedzser sem cáfolt, ám elmondta, nem jött érte konkrét ajánlat.

„Azért nem, mert az érdeklődő klubok alapos munkát végeznek. [...] Ajánlat ezen a szinten akkor érkezhet, ha az ajánlatot tevő klub tudja, a kiszemelt labdarúgó elhatározta magát a váltás mellett. Mi is és a Salzburg is érezni fogjuk, mikor jön el a váltás ideje.“

Márpedig Dominikék még nem akarnak váltani, most indul a BL, a Salzburgban bizonyíthat és tapasztalatot is szerezhet, ami nagyon fontos, elvégre borzasztóan fiatal még.

De milyen karakter Szoboszlai, milyen a stílusa?

Esterházy elmondta, hogy posztját tekintve nyilván belső középpályás, aki akkor tud igazán kibontakozni, ha megfelelő mennyiségben van nála a labda, a kapuval szemben. A szabadrúgásoknál pedig valódi életveszélyt jelent, ezt ugye láthattuk a szlovákok ellen is.

Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy Dominik már az ő szintjükön lenne, hiszen sokkal tapasztaltabb, kiforrott játékosokról beszélünk, csak a játékstílusukat illetően a nemzetközi élmezőnyben hozzájuk hasonlítható.

Az majd később dől el, hogy inkább Milinkovic-Szavichoz fog-e jobban hasonlítani, aki szereti színezni a játékot, vagy a nagyon letisztult, hatékony célfutballt játszó De Bruyne-höz.

Itt olvashatod el a teljes interjút.

(Fotó: MLSZ)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon