Ötnapos futóverseny, 480 kilométer az indiai Himalája hágóin, ahol akár egy napon belül 40 fokos hőingással is meg kellet küzdeni. A szintidő 120 óra volt.

Elképesztő emberfeletti teljesítmény!

Szőnyi Ferenc, a Racemachine, aki csak 2007-ben, 41 évesen kezdett futni(!) egyedüliként(!) és az univerzum első embereként(!) tejlesítette a világ legdurvább futóversenyét: 113 óra, 13 perc, 29 másodperc alatt futotta le az indiai Himalája hágóin a 480 km-es The Hell Race-t. A szintidő 120 óra volt.

A meghívottak közül Szőnyi Ferencen kívül még ketten vállalták a versenyt, de a francia Guillaume Arthus és az indiai Bhupendra Singh Rajput sem tudta befejezni.

A Manali és Leh közötti táv brutál durva, és nemcsak a 480 km miatt, hanem mert akár egy napon belül 40 fokos hőingással is meg kellet küzdeni, plusz ehhez jött hozzá még az is, hogy az egyik hágó 5343 méter magasan volt. Mondjuk a verseny átlagmagassága is négyezer méter feletti.

Szőnyi Ferenc néhány éven belül már az ultrafutás világ élvonalában találta magát. Elképesztő eredményei vannak, teljesítette például

  • a 246 km-es Spratathlont,
  • a tizszeres, húszszoros és harmincszoros Ironmant,
  • és harmadik lett a 333 km-es nepáli La Ultra versenyen.

Runnexplorer

Congratulation Szőnyi Ferenc - versenynapló! First man to run thehellrace 480km from Manali to Leh, above 4000m in average, in 113h13min29sec.

(via , fotó: Szőnyi Ferenc - versenynapló Facebook-oldala)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Amikor a hollandok sokkolták a világ legjobb válogatottját – 10 éves Van Persie legendás fejese

Mourinho elmondta, ki nyeri az Eb-t és kié lesz az Aranylabda

Összeszedtünk minden fontos infót a magyar válogatott játékosairól

További cikkeink a témában