Az As talált egy statisztikai mutatót, amelyben Marc-André ter Stegen a legrosszabb a spanyol bajnokságban.

A német kapust már az előző szezonban is érte kritika, és ezek a negatív hangok az idei szezonban még jobban felerősödtek. Ter Stegen sokáig a Barcelona egyik legjobbja volt, az elmúlt időszakban azonban visszaesett.

Olyannyira, hogy az As statisztikái szerint mindössze a kapura tartó lövések 63 százalékát védi, ez a mutató pedig a La Ligában szereplő kapusok között mindössze a 20. legjobb, vagyis a kezdőkapusok közül a leggyengébb.

Viszonyításképp a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois 76 százalékkal véd, míg a Sevilla kapusa, Bono még ennél is jobb statisztikával rendelkezik, a lövések 80 százalékát védi.

Visszatérve Ter Stegenre. Az idei bajnokságban 24 meccsen 26 gólt kapott, hat olyan meccs volt, amikor bekapott gól nélkül lehozta a bajnokit. Tavaly az egész szezon során 11, két évvel ezelőtt 14 nulla gólos meccse volt a La Ligában. Nyolc éve a Barcelona kapusa, a 2017-18-as szezonban még kiemelkedő, 78 százalékos volt a védési hatékonysága, az elmúlt években azonban folyamatosan romlott. Két évvel ezelőtt 69, tavaly 67 százalékát védte a kapujára menő lövéseknek, az idei 63 százalék viszont nagyon gyenge mutató.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
Négyet rúgott a Fradi az ír bajnoknak