Fegyelmi eljárást von maga után.

A nemzetközi klub- és válogatott meccseken az európai és a nemzetközi labdarúgó-szövetség (UEFA és FIFA) és a FARE ellenőre jelentésében rögzíti a jelkép használatát, ami pedig fegyelmi eljárást von maga után.

Az MLSZ szerint a FARE vonatkozó katalógusa 2016 óta tartalmazza a szimbólumot mint tiltott politikai üzenetet, ezért a használata miatt fegyelmi eljárás indulhat. Amíg az UEFA fegyelmi gyakorlata meg nem változik,

a szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét, és azt kéri, hogy a válogatott mérkőzésein a szurkolók tekintsenek el ezek használatától.

A sálakra külön nem tértek ki, és mintha az MLSZ kikacsintott volna, amikor azt írja, hogy a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk. „Így fordulhat elő, hogy egy időben bárki, akár több száz néző is hasonló sálat visel a stadion különböző területein ezzel semmilyen szabályt nem sértve.

Persze az, hogy az MLSZ nem ért egyet a döntéssel, abból is kiderül, hogy

a hazai bajnoki és kupamérkőzésekre továbbra is be lehet vinni a szimbólumot megjelenítő tárgyakat, ezzel együtt azonban nem javasolja a használatukat.

Csányi Sándor MLSZ-elnök a Nemzeti Sport-nak nyilatkozva üzent a szurkolóknak, hogy nem éri meg nagymagyarkodni:

Sokszor nem kicsinek vagy nagynak, de leginkább okosnak kell lenni, és ezt – azt hiszem – minden hazai véleményformálónak érdemes megfontolnia, mert

nem hiszem, hogy jó hazafi, aki a zárt kapus büntetést kockáztatja. Márpedig a mi legfőbb célunk elkerülni, hogy a stadionok be legyenek zárva, éppen a szurkolók, a magyar válogatott és mindannyiunk közös érdekében.

Az MLSZ-elnök szerint rosszul mutat a fociultrák fekete pólója

Semmi kétség, Csányi Sándor beleállt a drukkerekbe és a klubvezetőkbe is.

Az MLSZ elítéli a rendbontókat, de szerinte a döntés nem igazságos, és kontraproduktív

Indokolt esetben fellebbezni is fog a döntés ellen a szövetség.

(Fotó: Christian Charisius/picture alliance via Getty Images)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában