És a Vasas vajon melyik arcát mutatja majd? Az 1–3-ast vagy a 4–3-ast?

FK Jelgava–Ferencváros

Európa-liga 1. selejtezőkör, visszavágó csütörtök, 17.30; Tv: M4 Sport

A Fradi komoly fölényben volt a lett Jelgava elleni első meccsen, ehhez képest a 2–0-s győzelem annyira nem is jó. Persze előre elfogadta volna mindenki, főleg, hogy nem a lettek nem találtak be – a meccs után már tudjuk, hogy esélyük sem volt erre, pedig a pontrúgásokban veszélyesek.

És vélhetően több ilyen lesz a visszavágón, miután a Jelgava pályája kisebb, könnyebben jutnak el szabadrúgásig, bedobásig vagy szögletig, a Fradi nehezebben tudja majd őket széthúzni, megfutni. Viszont egy-egy ilyen pontrúgás után lesz lehetőség kontrázni, és ahogy láttuk az első meccsen, Varga, Amadou és Bőle sokkal fürgébb, mint a lett védelem.

Az biztos, hogy nem állhat be védekezni a Fradi, és az biztos, hogy rúgnia kell egy gólt kint is a zöldeknek, hogy ne kelljen aggódni a fejesek miatt. Ha az első gól a Fradié lesz, akkor nyerni fog Lettországban is, mi erre tippelünk. Ez azért is fontos, mert nem elég továbbjutni, az UEFA-koefficiensek miatt pontok kellenek, minél több. Ezért kellett volna a Videoton győzelme is.

Otigba sérülés miatt nem utazott a csapattal, ott van viszont Rui Pedro, vész esetére.

Tipp

Tippünk tehát: V: 2,00 – TippmixPro

Vasas–Beitar Jeruzsálem

Európa-liga 1. selejtezőkör, visszavágó, csütörtök, 20.30; Tv: M4 Sport

A Vasas leolvadása már most az év döbbenete, Remiliék kétgólos előnyben voltak a 88. percben, mégis kikaptak. Hogy a visszavágón az első 88 vagy az utolsó 2+4 perc Vasasát láthatjuk-e, az rejtély, de nagyon fogadkoznak, hogy érezték, hogy jobbak, nem fognak megijedni attól, hogy összeestek az első meccs végén.

Petah Tikvában két góllal vezettünk, a 87. percig lefociztuk a hazai együttest, amely az európai porondon magasabban rangsorolt nálunk. Azt a játékot kell nyújtanunk, amelyet a kinti mérkőzés nagy részében, és akkor meglehet a továbbjutás.

Ezt már Remili mondta, mi meg azt mondjuk, 3–1-es vezetésnél már nem kellett volna fejvesztve támadni, de ha már így alakult, nézzük a jó oldalát: hármat lőttek Izraelben, nem létezik, hogy itthon ne tudjanak betalálni.

Csalódottak voltunk az első meccs után, de most mégis bízunk a Vasasban, rájuk fogadunk.

Vaskó felépült, ő segíthet hátul, Berecz még nincs, és az újak közül egyik cseh sem játszik, Jan Simunek és Vít Benes sincs ott a keretben, de Lubos Kamenár sem fog védeni.

Tipp

Tippünk tehát: H: 2,55 – TippmixPro

Ez a legfontosabb videó a Beitar–Vasas-meccsről

Mészöly Kálmán mindig jó ötlet.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés