Tíz dolog, amit tudnod kell Federer legyőzőjéről

Borna Coric mindössze 21 éves, korábban már Nadalt is elverte, vasárnap pedig élete legnagyobb győzelmét zsákolta be Federer ellen, a hallei 500-as torna döntőjében. Mit érdemes tudni a fiatal horvát teniszezőről?

 1. Kétszeres ATP-tornagyőztes, az első címét 2017-ben nyerte Marokkóban, a döntőben öt meccslabdát hárítva Kohlschreiber ellen. Vasárnap pedig ugye Federert verte három szettben Halléban.
 2. A Federer elleni győzelmével 6-13-ra javította a top 5-ös játékosok elleni mérlegét, legyőzte már Nadalt és Murrayt is, ami nem rossz, tekintve mennyire nehezen tör be az új generáció a nagyok közé.
 3. Korán érő típus, Nadalt és Murrayt is legyőzte már 19 éves kora előtt, az előbbit 17 évesen Bázelben, az utóbbit 18 évesen Dubajban. A legfiatalabb játékos volt, aki év végén a top 100-ban zárt, így sokan még gyorsabb előretörést vártak tőle.
  Jelenleg 21. a világranglistán, ami a pályafutása eddigi legjobbja. A Fed elleni döntőt még 34.-ként játszotta.
  https://youtu.be/rlKtp6Kz6lA
 1. Füvön nem volt épp a legjobb mérlege, a hallei tornának 2-7-tel futott neki. Aztán zsinórban nyert öt meccset, Fed mellett legyőzte a második kiemelt Alexander Zverevet és Andreas Seppit is, többek közt.
 2. Novemberben lesz 22 éves, így a milánói #NextGen tornán nem vehet részt, de a tavalyi, először megrendezett versenyen minden csoportmeccsét megnyerte, majd az elődöntőben kikapott Andrej Rubljevtől.

 1. Az elmúlt években sűrűn variálgatta az edzőit, nemrég el is ismerte, hogy ezek a cserék ártottak a játékának. Idén Kristin Schneiderrel és Riccardo Piattival dolgozik, az eredmények pedig őket igazolják. Piatti a fő edzője, aki azonban nincs jelen minden versenyén, Schneider többet utazik. Coric menedzsere az egykori horvát klasszis, Ivan Ljubicic.
 2. Coric hisz a célokban, de idén csak fontos célokat tűzött ki. Az előző két szezon elején felírta a céljait, és azokra koncentrált év közben, de sosem érte el őket. Idén nem írt le semmit, csak a játékát próbálja javítani minél keményebb munkával.
 3. „Semmi sem rosszabb az életben, mint átlagosnak lenni” – tetováltatta a jobb bicepszére a legkedvesebb mondását.
 4. Az első Horvátországon kívüli tornáját Rómában játszotta, 2005-ben. A döntőben kapott ki, miközben a szüleivel és a nővérével egy kempingben lakott, egy lakókocsiban.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon