A friss BL-győztes Toni Kroos az Európa-bajnokság után befejezi karrierjét, most egy interjúban elmondta, miért hozta meg ezt a döntést.

Egy hete pályafutása hatodik Bajnokok Ligája-trófeáját szerezte meg Toni Kroos, aki a BL-döntő előtt nem sokkal bejelentette, a németországi Európa-bajnokság után visszavonul.

Kroos döntése sokakat meglepett, hiszen mindössze 34 éves, a csúcson van, és a mai futballban még 35 felett is lehet csúcshoz közeli teljesítményt hozni. A kiváló középpályás azonban a visszavonulás mellett döntött, a Kickernek pedig elárulta ennek az okát:

„Azt akarom, hogy a 34 éves Toni Kroosra emlékezzenek, aki a legjobb szezonját futotta a Real Madriddal. Elértem ezt. Bóknak veszem, hogy sokan úgy gondolják, túlságosan hamar vonulok vissza.”

Kroos korábban már visszavonult a német válogatottól, az idei év elején azonban meggondolta magát, így a karrierjét egy hazai Eb-szerepléssel zárja.

A német válogatott Skóciával, Magyarországgal és Svájccal játszik a jövő pénteken kezdődő Eb-n. A főpróba jól sikerült Krooséknak:

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Elmarad Conor McGregor visszatérő meccse

Megmondjuk, meddig jut az Eb-n a magyar válogatott, és ki lesz az Európa-bajnok

Egy 51 éves holland a Fradi új vezetőedzője

További cikkeink a témában