Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Joe Rogan podcastjének vendége volt Tyson Fury, korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnok.

Fury 2015-ben legyőzte a 11 éve veretlen Vlagyimir Klicskót, és a nehézsúly vitathatatlan világbajnoka lett. Elmondása szerint már amatőr korában arra készült, hogy legyőzi az ukránt, majd amikor sikerült neki, elindult a lejtőn.

Inaktivitása miatt megfosztották öveitől, és nem volt titok, hogy kokain- és alkoholproblémái voltak. Elhízott, volt olyan pont, amikor úgy tűnt, már soha nem láthatjuk a ringben, idén viszont volt már két meccse, december elsején pedig a WBC-bajnok Deontay Wilder ellen fog a világbajnoki övért bokszolni.

Most Joe Rogan podcastjében volt, és mondott néhány megdöbbentő dolgot:

  • A Klicsko elleni meccs után nagyon magasan volt, megvolt mindene: siker, pénz, család. Majd egyszer felkelt, és azt kérdezte magától: mi értelme van felkelni? Mindene megvolt, de úgy érezte, nincs semmije.
  • Egészen 27 éves koráig nem drogozott, de a Klicsko-meccs után berántotta az éjszaka: kokainozott és folyamatosan ivott. Miközben be volt drogozva, nem érezte magát depressziósnak, persze másnap még rosszabb volt minden.
  • Meg akart halni. 2016-ban egy Ferrarival 305 km/h-s sebességgel majdnem egy hídnak hajtott, de az utolsó pillanatokban meggondolta magát, a családjára, a gyerekeire gondolt, nem akarta, hogy a gyerekei úgy nőjenek fel, hogy azt hallják, az apjuk a könnyebb utat választotta.
  • Pszichiáter kezelte, sokan lemondtak róla, de volt egy fordulópont (Fury vallásos, sokat imádkozott), amikor úgy érezte, lekerült a vállairól a teher.
  • Újra edzeni kezdett, de kábé 60 kilós súlyfelesleg volt rajta, futni is alig tudott. Aztán az egyik edzés közben Instagramon látta, ahogy Wilder azt mondja, Furynak vége, teljesen tönkretette magát. Ez pedig óriási motiváció volt számára.

Most meg ott tart, hogy újra a világbajnoki címért küzdhet. Az idei két felhozómeccsét látva nem sok esélye van, viszont, ha azon a szinten lesz decemberben, mint a Klicsko elleni meccsen, akkor képes lehet kibokszolni a nem igazán technikás, de óriási ütőerővel rendelkező Wildert.

De nyilván a legfontosabb az, hogy nagyon mélyről képes volt felállni, leküzdötte a depresszióját.

A teljes beszélgetés itt nézhető meg.

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, ingyenesen hívhatod a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Ebben az esetben itt is találhatsz segítséget, ha pedig valaki másért aggódsz, ezt érdemes elolvasnod.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.