Tyson Fury apja, John Fury nyilatkozott arról, hogy a fia sérülten, gyakorlatilag minimális felkészüléssel vállalta a Deontay Wilder elleni trilógia harmadik meccsét.

A WBC veretlen nehézsúlyú világbajnoka padlóra került Deontay Wilder ellen, de végül az angol győzött kiütéssel az elmúlt évek legizgalmasabb nehézsúlyú világbajnoki meccsén.

A bunyó után több helyen lehetett olvasni, hogy Fury közel sem volt tökéletes állapotban. Erről beszélt most az apja, John Fury. Az már ismert volt, hogy nyáron elkapta a koronavírust Fury, és az is, hogy hatodik gyerekét a megszületését követően egy ideig az intenzív osztályon ápolták.

Az azonban eddig nem került nyilvánosságra, hogy Furynak mindkét könyöke megsérült a felkészülés alatt, és emiatt egyrészt csak injekciókkal tudta vállalni a meccset, másrészt a felkészülése sem volt optimális. John Fury szerint fia mindössze három és fél hetet tudott készülni a Wilder elleni harmadik meccsre. Szerinte Tyson Fury közel sem volt optimális állapotban, nem tudta kihasználni, hogy ő a képzettebb bokszoló, ezért bele kellett állnia egy verekedésbe, de így is sikerült nyernie. Azt is elárulta, hogy a meccs után meg kellett operálni Furyt, egy közel hatórás műtéten esett át a világbajnok.

Fury kapcsán egyelőre még nem tudni, hogy mikor és ki ellen fog ismét bokszolni. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy honfitársa, Dillian Whyte lesz a következő ellenfele, és ha azt a meccset megnyeri, akkor lehet ismét beszélni az Uszik vagy Joshua elleni címegyesítésről. Az egyébként már eldőlt, hogy Olekszandr Uszik és Anthony Joshua 2022 első felében fog másodszor megmérkőzni.

Tyson Furyról bővebben itt írtunk korábban:

(via BT Sport Boxing)

És ezt olvastad már?
Előbb rúgott egy óriási luftot, majd tizenegyesért reklamált