Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Digi Sport Reggeli Start keddi adásában Esterházy Mártonnal beszélgettek a portugálok elleni meccsről, és a korábbi 29-szeres válogatott csatár fontosat mondott.

„Generációváltás közben vagyunk, két legenda lemondta a válogatottságot , előbb-utóbb Gera Zoltán is eljut erre a szintre.

Robbent és Ribéryt is ki lehet hagyni a Bayern Münchenből. Nem vagyok benne biztos, hogy mindig vele kell kezdeni, függetlenül attól, hogy imádom, de bátran lehetőséget kell adni másoknak is.”

Mélységesen egyetértek vele, főleg azzal a részével, hogy ne úgy kezdődjön a válogatott összeállítása, hogy van Dzsudzsák, kit tegyünk mellé. A "nagyon jó játékossal" már annyira nem tudok azonosulni, sajnos a szélső ezt ritkán bizonyítja, mert bár tényleg igazi vezér lett, hajt, küzd, motivál, de csak elvétve játszik igazán jól. Egész nyugodtan be lehet tenni helyette másik szélsőt, fiatalabbat, vagy olyat, aki nem Ázsiában játszik.

Esterházy azt is elmondta, hogy túlzott elvárás a csapat felé, hogy ebből a csoportból kijusson a világbajnokságra, na meg hogy:

„Nem akarok senkit kritizálni, de ha egy válogatottban Guzmics Richárd meg Fiola Attila hiányzik és ezen siránkozunk... Mindig az adott csapatból kell építkezni, szerintem Storck jó alanyokat választott.”

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.