Háromszor földre került, eltörött a keze, mégis megnyerte az év meccsét

Robert Whittaker egy öt meneten át tartó, borzasztóan szoros és talán vitatott pontozású meccsen legyőzte a félelmetes Yoel Romerót.

Az Ultimate Fighting Championship 225-ös számozott gálájának fő attrakciója egy visszavágó volt az ausztrál Whittaker és a kubai Romero között. Eredetileg a középsúlyú bajnoki övért ment volna a meccs, a 41 éves kubai azonban súlyt tévesztett, így Whittaker öve nem volt tét.

Az első két menetet eléggé magabiztosan hozta a remekül mozgó, aktív Whittaker, majd a harmadikban a korábbi olimpiai ezüstérmes Romero leütötte Whittakert, aki túlélő üzemmódba kapcsolt, és valahogy kivédekezte a menetet. A negyedik menet aztán ismét a 26 éves ausztrálé volt, majd jött az ötödik, ami valóságos háborút hozott. Az őserő Romero ismét padlóra küldte ellenfelét, de a KO most is elmaradt, Whittaker borzasztóan jól bírta az ütéseket, végigment az öt menet.

UFC on Twitter

😳 😳 😳 @RobWhittakerMMA #UFC225 https://t.co/jSXEHOcFzG

UFC on Twitter

SOLDIER OF GOD! @YoelRomeroMMA #UFC225 https://t.co/UHnvZZF2hh

Aminek a végén megosztott pontozással (48–47, 48–47, 47–48) nyert Robert Whittaker. Az eredmény kissé vitatható, teljesen háromesélyes meccs volt, ami eddig talán az év bunyója az MMA világában.

Whittaker ezt követően az interjúban elmondta, hogy valószínűleg a meccs elején eltört a keze, és Romero borzasztóan nagyokat tud ütni.

Érdekes, hogy mi lesz Yoel Romero sorsa, sorozatban már másodszor nem tudott bemérni a középsúlyba, valószínű, hogy a következő alkalommal már egy súlycsoporttal feljebb fog szerepelni.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon