Ismét zárt kapu, és még pénzbüntetést is kapott az MLSZ.

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt

a következő hazai világbajnoki selejtező-mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA). Az MLSZ ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott

– írja az MTI.

A FIFA érvelése szerint az incidensek súlyossága indokolta a büntetést, úgymint a rasszista megnyilvánulások mellett a tárgyak bedobálása, a lépcsők elzárása, valamint bizonyos pirotechnikai eszközök használata.

Még konkrétabban az előzmény: magyar drukkerek egy csoportja gúnyosan adott hangot a nemtetszésének, amikor a vendégcsapat játékosai rasszizmus ellenes gesztusként féltérdre ereszkedtek a kezdés előtt, majd a gólok után műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára, illetve rasszista rigmusokat énekeltek, és provokálták az ellenfél több színes bőrű játékosát.

Júliusban az európai szövetség (UEFA) három zárt kapus mérkőzésre – az egyiket két év próbaidőre felfüggesztve – büntette a magyar válogatottat, mert drukkerei diszkriminatív magatartást tanúsítottak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság három csoportmeccsén. Az angolok elleni vb-selejtező előtt ezért Marco Rossi és Csányi Sándor is kérte a kilátogató szurkolókat, hogy ne legyen botrány. Lett.

A válogatott a következő hazai meccsét október 9-én az albánok ellen vívja, ezek szerint nézők nélkül.

(Fotó: MB Media/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Stankovic annyira le akart lépni a Fraditól, hogy saját zsebből vásárolta ki magát

Számtalan sztár kimaradt Anglia bő Eb-keretéből

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés