Zsákolóversenyen már kipróbálták, de kereskedelmi forgalomba még nem kerülhet.

A Wilson sportszergyártó cég 3D-nyomtatással elkészített egy kosárlabda-prototípust, amibe több száz hatszögletű lyukat vágtak, és amiben nincs levegő. Bár a találmányt bemutató videón nem látjuk pattogtatni a labdát, a februári NBA All-Star gála zsákolóversenyén Kenyon Martin Jr. kipróbálta már:

A Wilson szerint a labda méretében, súlyában és egyéb fizikai jellemzőiben megegyezik egy hagyományos kosárlabdával, ellenben – és ezért az innováció – strapabíróbb és kevesebb „gondozást” igényel, mint a rendes kosárlabda, magyarul nem kell felfújni, sőt nem is lehet, hiszen nincsen benne levegő.

Bár a gyártási technológia totálisan eltér a megszokottól, a labda felületén a normál kosárlabdáknál megszokott varrásszerkezet jelenik meg. A Wilson a mostani fejlesztéssel venne lendületet más sportágak labdáinak hasonló fejlesztéseihez.

 

A Wilson az elsősorban repülőgép- és autó- és orvosieszköz-iparban aktív, 3D-nyomtatással foglalkozó EOS céggel dolgozott közösen a labdán, ami mindkét félnek rendhagyó együttműködést jelentett.

Mindazonáltal a labda még nincs teljesen készen, merthogy még a Wilson is elismeri, hogy van még mit tenni, amíg a labda kereskedelmi forgalomba kerülhet, ugyanakkor hisz abban, hogy eljön ez a pillanat is.

(Forrás, fotó: Wilson)

Ez is érdekelhet:

Pillanatnyilag ez a világ legjobb kamerás mobilja

Még egy készülék sem kapott ilyen magas pontszámot.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Ez jelenleg a világ (tíz) legjobb kamerás telefonja

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés