Augusztus 11-én a Samsung bemutatta az új okosóráit, a Galaxy Watch 4-et és a Galaxy Watch 4 Classicot.

Az órákon már a Google és a Samsung közös fejlesztésével készült Wear OS rendszere fut. A gyártó mobilkommunikációs üzletágának vezetője elmondta, hogy az új órákat olyan funkciókkal látták el, ami nyomán a felhasználók jobban megérthetik a saját testük működését. Dr. TM Roh kiemelte a BioActive névre keresztelt érzékelőt, ami által az új modellek sokkal pontosabb mérésekre képesek.

Az új órákban helyet kapott egy elektromos szívérzékelő, egy optikai pulzusmérő és az említett BioActive szenzor. Ezek segítségével megmérhető a viselő vérnyomása és véroxigénszintje is. Az óra hatékonyan képes jelezni az AFib szívritmuszavart is. A testösszetételmérő funkció által megtudhatjuk vázizomzatunk tömegét, hogy milyen állapotban van az anyagcserénk, hogy a testünkben mekkora a víz mennyisége, és hogy mekkora testzsírszázalékunk.

A felsorolt információk előhívásához két ujjal kell megérintenünk a kijelzőt, ami ekkor elkezd adatokat gyűjteni a testünkről.

A Galaxy Watch 4 alapmodelljeinek az ára 99 990 forinttól kezdődik, de ez az ár csak Bluetooth verzióra vonatkozik, az LTE-s 119 990 forintról indul. A Galaxy Watch 4 Classic 42 mm-es Bluetooth verziója 134 990 forintról indul, az LTE-s pedig 154 990 forint lesz.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Különös dolog történik az ember vérével az űrben