Az ugye a hét egyik legnagyobb csillagászati mutatványa volt, hogy rádióteleszkópok segítségével sikerült foszfint találni a Vénusz légkörében.

A foszfin egy szervetlen foszformolekula, amely akár arra is utalhat, hogy mikrobák élhetnek a szomszédbolygó légkörében, ugyanis

Hogy valamiféle élet hozhatta létre a foszfint a szomszédbolygó légkörében, azt közben egy magyar csillagász is megerősítette.

"Valamiféle élet hozta létre" a Vénuszon tett felfedezést

Egyre biztosabban állítják a csillagászok.

De az oroszok sem ültek a babérjaikon, hanem észbe kaptak, hogy ha a Vénuszon bármi ember számára használható vagy értékes dolog van, akkor az őket illeti. Merthogy ők szálltak le ott először, pontosabban egyedül, ami az űrverseny világában szerintük azt jelenti, amit a körbepisilés az anyatermészetben.

És ezt nem akárki mondta, hanem Dimitrij Rogozin, az Orosz Szövetségi Űrügynökség, azaz a Roszkoszmosz vezetője.

Orosz felebarátaink így képzelik el a Vénuszt

Tudniillik a szovjetek voltak az egyetlenek, akiknek sikerült már űrszondát eljuttatniuk a bolygó felszínére: a Venyera-program keretében

tizenhat űreszközt is a Vénuszra küldtek 1961 és 1983 között, de csak a Venyera–13 bírta két óránál tovább.

Két óra nem tűnik sok időnek, főleg, ha belegondolunk, mekkora költségekkel járt a hidegháború aranykorában egy ilyen volumenű program, de a Venyera-projekt következtében így is sok fontos mérési eredmény került a kezünkbe.

A Venyera–13 húzta eddig a legtovább a Vénuszon, összesen 127 percig

Például a talaj, a légkör és a felhőzet összetétele, hőmérsékleti adatok vagy megvilágítási viszonyok; de sikerült elektromos kisüléseket is észlelni – és az azokat kísérő hangjelenségeket rögzíteni –, valamint meghatározni néhány aktív vulkán pontos helyzetét.

De azért arra talán még az oroszok sem gondoltak akkor, hogy a Venyera-program „apropója” lehet szerintük arra, hogy ők birtokolják majd évtizedekkel később a pokoli bolygót.

Hát, ennek a napnak is eljött az ideje. De tényleg, mi lesz itt, ha egyszer intergalaktikus hódításba kezdünk?

Itt az újabb tudományos bizonyíték, hogy a Naprendszer pokla jelenleg is háborog

Amerikai és svájci kutatók újabb meggyőző bizonyítékokat találtak arra, hogy a Vénusz geológiailag aktív bolygó.

És ezt olvastad már?
És akkor a pilóták elaludtak utazómagasságon…