Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.

Acer Predator Helios 15 Spatiallabs 3D

A játékhoz mindenekelőtt szükség van egy tartós, megbízható és stílusos gépre, és ha a kiszemelted éppen új gamer laptopot keres, akkor az Acer újdonságának láttán felcsillan majd a szeme. Ha még nem vagy képben a Predator sorozat termékeivel, jó tudnod, hogy a Helios 3D képviseli a leginkább letisztult, különleges stílust a márka kínálatában. A gépet ezért nemcsak játékra, hanem akár nagy erőforrásigényes munkára vagy multimédiás célra is lehet használni.

Lássuk az Acer által ajánlott konfiguráció főbb adatait!

  • 15,6" UHD 3840 x 2160 IPS 3D kijelző, 16:9 képaránnyal
  • Intel® Core™ i9-13900HX 24 Core
  • 32GB DDR5-5600MHz RAM
  • 2x1TB PCIe Gen4 NVMe SSD RAID 0
  • NVIDIA® GeForce® RTX™ 4080 12GB GDDR6
  • Windows 11 Home

Nem csoda, ha ezzel az erőművel tökéletes lesz a játékélmény, akár 3D-ben is. A gépen egyszerűen lehet váltani a 4K-felbontás és a 3D-megjelenítés közt 2K-felbontással, ehhez két sztereókamera folyamatosan követi a fej és a szemek mozgását. Sőt, ez alapján képes teljesen automatikusan is váltani a 2D és 3D között, amihez szemüvegre sincs szükség. Aki akarja, a kedvenc fényképeid, videóit, akár egy videóhívást is 3D-vé alakíthat.

Paraméterei közt a 13. generációs Intel Core i9 processzor és a 32 GB RAM már garanciát jelent a villámgyors játékra, az NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú GPU pedig

még a mesterséges intelligenciát is beveti a jobb minőségű kép létrehozásához.

Mindez folyamatosan optimalizálja a rendszer működését, ami nemcsak a gyors, de a csendes és a takarékos működéshez is hozzájárul. A kiváló légáramlás a 89 fémlapátos Aeroblade 3D ventilátor feladata.

Billentyűzete egy rendes gamer géphez illő módon billentyűnként beállítható RGB háttérvilágítású, míg a többek közt választható Quiet, Balanced, Performance és Turbo üzemmódokkal lehet optimalizálni a laptop teljesítményét. A hálózathoz kábellel vagy Wi-Fi 6-tal csatlakozhat az Acer Predator gépe, míg az USB 3.2-es portok mellett két hihetetlenül gyors Thunderbolt USB-C port és HDMI 2.1 is rendelkezésre áll.

Az Acer Predator Helios 15 3D gamer laptopról itt olvashatsz bővebben.

Acer Nitro NGR200 kontroller

A gamerek számára ismerősen hangzik az Acer Nitro széria neve, amelynek kontrollerei jobb játékmeneteket és extra funkciókat adnak. Csak egy USB port kell hozzá, és máris működésre kész, a gondosan megtervezett aszimmetrikus analóg joystick a játék klasszikus, közvetlen élményét adja majd. A Nitro érdekessége a Turbo gomb, ami a választott vezérlőgombot úgy szimulálja, mintha folyamatosan nyomogatnák, ezzel nem kevés segítséget adva a játékosoknak. A kontroller ráadásul a Windows és Android eszközökkel is kompatibilis.

Az Acer Nitro NGR200 kontrollerről itt olvashatsz bővebben.

Acer Predator Galea 550 vezeték nélküli headset

Minden játék még jobb élmény lesz, ha ki lehet zárni a külvilágot, ehhez tökéletes egy olyan vezeték nélküli headset, mint az Acer Predator Galea 550. A játékosok nagyra értékelik majd az akár 12 órás üzemidőt, és azt is, hogy nemcsak Bluetooth, hanem ultragyors 2,4 GHz-es rádiós kapcsolattal is csatlakoztathatják, ami sokkal stabilabb kapcsolatot, és akár tízméteres hatótávolságot biztosít. Hasznos a levehető mikrofon is, ezzel kiszűrhetők a nemkívánatos háttérzajok, amelyeknek szintén nincs helyük játék közben.

Az Acer Predator Galea 550 vezeték nélküli headsetről itt olvashatsz bővebben.

Acer Predator Connect W6d Wi-Fi 6 router

Senki sem szereti, ha otthon akadozik az internet, különösen a gamerek, ezért egy csúcsminőségű router elengedhetetlen számukra. Az Acer Predator Connect W6d többféle technológiával javítja a sávszélességet, a 2 Ghz-es négymagos processzor és az 1 GB RAM pedig minimálisa csökkenti a router lassulását, az adatforgalom torlódását és késlekedését. Az antennák beállítását a készüléken lévő LED-ek segítik, a beépített védelem pedig a rosszindulatú weboldalakat és a hálózati támadásokat tartja távol, ezért nem csak gamereknek ajánlott.

Az Acer Predator Connect W6d Wi-Fi 6 routerről itt olvashatsz bővebben.

Acer Predator Urban hátizsák

Szintén nem csak gamerek veszik hasznát az Acer Predator Urban hátizsákjának, ami prémium minőségű anyagokból készült, ezért ellenáll a mindennapi nyúzásnak, erős cipzárak és varrások biztosítják, hogy éveken keresztül kiszolgáljon. A párnázott vállpántjával és a hátrész hálós kialakításával csökkenti a terhelést, tágas tárolóhelyében egy 15,6 colos laptop mellett a kábelek, tartozékok is elférnek. A Predator logóval és az elegáns fekete-szürke dizájnnal ez a hátizsák minden környezetben stílusos viseletnek számít.

Az Acer Predator Urban hátizsákról itt olvashatsz bővebben.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az Acer.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Akkora szél volt, hogy egy utasszállító szuperszonikus sebességre gyorsult

Az ArubaCloud Innovációra ösztönző Programozói Hackathonja

További cikkeink a témában