Itt az Asus ROG Strix Scar 15 G533, amit teljesítményben elég nehéz megfogni, ráadásul még kompakt is. Mi kell még?

A ROG Strix Scar mindig is az a laptopszéria volt, amiről az embernek azonnal a kompromisszummentes játék jutott az eszébe, és nem most fog megszakadni ez a sor. A nagyobb tesó G733 a maga 17”-es méretével valószínűleg azoknak lesz a kedvence, akik nem annyira mozdulnak ki egy ekkora laptoppal, viszont otthon bárhol játszanának vele a lakásban, a kisebb, 15”-es G533 viszont már utazásokhoz is tökéletes lehet, már amikor majd lehet utazni.

De hát tervezzünk előre minden tekintetben, akár hardveresen is, főleg, ha a minden földi jóval megpakolt verziót vesszük. Ekkor Ryzen 9 5900HX processzor, GeForce RTX 3080 GPU és egy 300 Hz/3ms-os panel próbál meggyőzni arról, hogy ez a vas tényleg mindenre képes. És egy ilyen hardver tényleg jó lesz még nagyon sokáig.

A ROG Strix Scar 15 teljesen egyértelműen azoknak készült, akik a profi esport felé kacsintgatnak, vagy már nyakig benne is vannak.

Az ő kedvükért készült a laptop reszponzív optikai mechanikus billentyűzettel, ami ultrapontos, ultragyors bevitelt eredményez, ráadásul a billentyűit egyenként személyre is szabhatod. Igen, billentyűnkénti Aura Sync megvilágítással rendelkezik a Scar 15 G533, ráadásul mindössze 0,2 ms válaszidővel dolgozik, ami döbbenetesen kevés. Az Asus 100 millió leütésre lőtte be a tartósságát, ami jónéhány meccset jelent, annyit, hogy inkább bele sem gondolunk.

A billentyűzetlap áttetsző, ami lehet, hogy kicsit megosztó, szerintünk viszont kifejezetten állat, és feldobja a megjelenést. Maga a laptop teljes kinézete is túlmutat picit a szokásos gamernoti-dizájnon, a fedél egyszerűen állat, ráadásul testre szabható armor sapkákkal rendelheted, amitől még egyedibbé is varázsolhatod a gépedet.

Ránézésre is elég strapabíró és erős a ROG Strix Scar 15, de hát ez is a cél, hogy az embernek kedve legyen mindenhová biztonságosan magával hurcolni, és ha már magával hurcolta, és nem félti, akkor hajtsa meg istenesen. Erre minden lehetőség megvan, hiszen a 3080-as RTX-es GeForce kártya még nagyon sokáig elég lesz minden játékhoz, per pillanat mondjuk az Overwatch Epic beállításokkal full HD-ban 269 FPS-sel pörög.

A 300 Hz/3ms-os kijelző remek, egyszerűen nincs vetélytársa ennek a panelnek, de akár 165 Hz-es WQHD-panellel is megveheted, ha az jobban illik hozzád. A ROG Strix Scar 15 folyékony fém hűtéssel igyekszik végig nagyon hűvös és csendes maradni, és elég jól is teszi a dolgát. A CPU így akár 16 Celsius fokkal is hűvösebb maradhat, ami egy komolyabb játéknál, erősebb beállításoknál eléggé jól jöhet.

Akár 2 TB-os SSD-vel és 64 GB RAM-mal is be lehet szerezni ezt a remek laptopot, ami egyébként Dolby Atmos technológiával támogatott hangzással (5.1.2 csatornás surround) szól elég nagyot, főleg azért is, mert a Smart Amp mélynyomói eléggé meg tudják dobni a mélyeket, a kétirányú AI zajcsökkentés pedig bármikor jól jöhet, ha odakint zaj van, és szeretnéd valahogy kiszűrni őket mondjuk stream közben.

A ROG Strix Scar 15 brutálisan egyben van. Kinézete, tartóssága, billentyűzete, sebessége, ereje és funkciói bőven az élre emelik, abszolút profiknak szánják, így nem is csoda, ha megkérik az árát. 800.000 Ft-től akár egymillió fölé is elmerészkedik a laptop ára, de az biztos, hogy akinek ilyen gép kell, az nem fogja sajnálni érte, és kap is valamit a pénzéért. Nem is keveset.

Bőven információt a gépről a hivatalos oldalon találtok.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés