Az Asus kezdi zenbookosítani a VivoBookokat. Teszteltük az S433-at, és tulajdonképpen nehéz belekötni. Nem is próbáltuk.

A VivoBookok mindig is azt a réteget igyekeztek megcélozni, akik egyszerű, de megbízható laptopra vágytak. Nem feltétlenül kellett neki egy ZenBook prémium külseje, de azért nem akarták szégyellni magukat, ha előkapják valahol a laptopjukat. Na meg persze próbáltak a VivoBookokkal kedvezni a fiataloknak is, hiszen ár-érték arányban egy fiatalos, de patentül összerakott laptopot adott velük az Asus, az új szériával pedig átlép egy olyan határt, ami igazából mindenkinek jó.

A VivoBook S433 ugyanis szép. Semmi igazán extra, de mégis van benne valami megkapó. Az ezüstös élkiemelés egyértelműen a ZenBookok kinézete felé billen, de csak óvatosan, nehogy még valaki túlságosan posh-nak gondolja a design-t. Azt viszont nehéz elvitatni az S433-tól, hogy a széria eddigi legszebb darabja.

A VivoBookot egyébként azért is bírják a fiatalok, mert négy színben kapható, akinek esetleg a fekete túlságosan snassz, az akár fehérben, zöldben és vörösben is be lehet szerezni, és igazából egyik verziónak sincs gagyi érzete, mint a legtöbb hasonszőrű társnál. Mi a feketét vettük kicsit tüzetesebben szemügyre, ami kifejezetten elegáns, nem is annyira fiatalos, mint inkább letisztult az a design, bár azért némileg kilóg a képből a kiemelt, zöldes keretű Enter billentyű, ami egy kicsit egyébként első ránézésre fura ötlet, de ha egy kicsit használod, különösebben nem zavaró, és persze van, akinek ez külön tetszik is.

A laptopot elérheted akár 10. generációs i7-10510U processzorral, GeForce MX250 videokártyával, 16 GB RAM-mal, és 256 GB-os SSD-vel (ez a konfiguráció járt nálunk), amelyben a WiFi 6 és a BlueTooth 5.0 támogatás már alap. Ez mindennapi átlagos munkára vagy tanulásra bőven elég kell, hogy legyen, és mivel ezt a laptopcsaládot erre tervezték, bőven teljesíti, amit vállal.

Az is nagyon kritikus a meló szempontjából, hogy milyen a billentyűzet minősége, de a VivoBook S433 szerencsére itt is a ZenBookok felé kacsintgat, ráadásul ha nem szereted, ha egy 14”-os notebook billentyűzetét egészen a laptop széléig húzzák, akkor örülhetsz, itt ugyanis megmaradt a káva, de ez nem azt jelenti, hogy a gombokat összenyomták volna, és össze-vissza gépelnél rajtuk.

A laptop vékony és könnyű, még 16 mm sincs a vastagsága, a súlya pedig összesen 1.4 kg. A hangja szokás szerint Asus-minőség a Harman/Kardonnak köszönhetően, de azért ez persze nem azt jelenti, hogy erről fogod nyomni a bulikat mindenféle hangfal nélkül, mindössze egy laptophoz képest meglepően jól szól.

Játszani nem ezzel fogsz, de azért egy MX250 egészen alap játékokat elfuttat, ha nagyon szükség van rá, egy i7 – MX250 kombó ha csodákra nem is, de azért minimum részletességgel elvisz a hátán ezt-azt. Nyilván nem játékra veszel egy ilyen laptopot, de az S433 nem is arra született, mindenesetre ha régebbi címeket vennél elő, akár régi klasszikusokat, akkor el tudsz szórakozni velük unalmasabb idődben.

 

 

 

A VivoBook S433 ár-érték arányban remek laptop. Itthon 240.000 Ft-nál indul az áruk, ezért viszont egy jól felszerelt, bőven elég porttal ellátott, kifejezetten korrekt külsővel megáldott laptopot kapsz, ami a grafikai munkán kívül mindenre elég kell, hogy legyen, ami egy „munkagéptől” elvárható. Az új design nem csak a fiatalok körében lehet kedvenc, a színes változatok szépek, 8-10 óráig bírja az akksija, vékony és relatíve könnyű is, a kategóriájában pedig nincs igazán ellenfele. Bőven megéri az árát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Komoly újításokat kapott a Messenger, mintha a kőkorszak ért volna véget

Magyarok nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás

További cikkeink a témában