Az Asus ZenBook Flip 13 kicsi, mégis erős, és amit ad, az nem kevés.

Sokan nem értik a kicsi, portszegény ultrabookok létjogosultságát, mert hát valljuk be, annyiért már egy minimálisan nagyobb, mégis könnyű laptopot lehet kapni, ami nem zavar a táskában, ráadásul még portokkal is jól el van eresztve. Ilyen például a ZenBook 15, de most itt a ZenBook Flip 13 (UX363), és igazából mindent értünk.

A Flip 13 UX363 ugyanis egy teljesen vállalható kompromisszum, ami valahol mindenkinek jó akar lenni, és bár az ilyen próbálkozások általában csúfos kudarcba fulladnak, ez a laptop tényleg több embernek lehet jó az átlagosnál. Persze minden attól függ, hogy mire használunk egy ultrabookot vagy egy laptopot általában.

Először is: a ZenBook Flip 13 már ránézésre is eléggé strapabíró, és ha az ember a kezébe fogja, ez az érzet csak erősödik, és pontosan tudni fogod, hogy ha akarod sem tudod olyan könnyen tönkretenni. Aluminium gépházba pakolták azt a sok jóságot, amivel a laptop igyekszik lenyűgözni, és elég jól is teszi a dolgát, hiszen tulajdonképpen olyan erős vas van benne, ami nagyjából bármilyen munkavégzéshez jó.

Egy 10. generációs i7 processzor, 16 GB RAM és egy 1 TB-os SSD nagyjából bármihez elég, jó, lehet, hogy duhaj videóvágáshoz nem, de nem ezen a laptopon fogod a legújabb egész estés filmedet összevágni. Minden másra viszont meglepően gyors az UX363, ezt a gyorsaságot pedig eleganciával és strapabírósággal adja el.

Az ErgoLift 360 zsanér 20,000 ciklusra van hitelesítve, így nem megy tönkre pár éven belül. Ha esetleg nem tudod, mi az úriseten az az ErgoLift, pláne nem a 360, akkor segítünk: a ZenBookok egyik remek tulajdonsága az ErgoLift, ami a laptop kinyitása után picit megemeli a billentyűzetet, és olyan szögbe helyezi, amin egy kicsit könnyebb a gépelés. Ennek a 360 fokos verziója pontosan ezt tudja, de ha tovább mozgatod, akkor nem töröd szét a gépedet, hanem át tudod forgatni a kijelzőt teljes egészében, így pedig már tabletnek használhatod a laptopodat. Innen a név: Flip.

 

Ez elég hasznos tud lenni akkor, ha nincs szükséged a billentyűzetre, amin egyébként ahhoz képest, hogy csak 13-as laptopról van szó, elég jól lehet gépelni virsliujjakkal is. A Flip 13 UX363-hoz stylus is jár, így nem kell külön beszerezned hozzá, ha rajzolni vagy kézzel írni szeretnél. A kijelzőjére egyébként egy rossz szavunk sem lehet, a full HD-kijelző gyönyörű, bár lehetne talán egy kicsit fényesebb, viszont lehet, hogy nagyon kevesen használják a ragyogó napfényben a szabadban. Oké, lehet, hogy senki.

A laptop portokkal való ellátottságára sem nagyon lehet panasz, két Thunderbolt 3 USB-C, egy USB 3.2 és egy HDMI-csatlakozó fért el rajta, ami lehet, hogy nem tűnik soknak, de igazából bőven elég. Oké, egy LAN és egy jack csatlakozó még jó lenne, plusz egy kártyaolvasó is, de egy ilyen vékony, ilyen kis laptoptól már ez is elég nagy teljesítmény, úgyhogy ne legyünk telhetetlenek.

Arról még nem is beszéltünk, hogy a ZenBook Flip 13 mindössze 13.9 mm vastag, vagy inkább vékony, és 1.3 kg-ot nyom, ami Ultrabook kategóriában lehet, hogy nem a legkönnyebb, de azért még így is röhejes lenne nehéznek mondani. Könnyű és brutálisan vékony, szép kijelzőjű, megfelelően elég porttal rendelkező, 3.9 NanoEdge-dzsel kialakított, jóformán káva nélküli szépség, ami bírja a strapát, ráadásul mivel egy 67 Wh-os akkumulátor került bele, az üzemidő is megfelelően hosszú, akár 16 órát ígér az Asus, de ebből azért nem árt levonni jónéhányat, ha az ember aktívan használja, és meg is dolgoztatja.

Még ezzel együtt is erős kis laptop a ZenBook Flip 13 UX363, ami 440,000 Ft környékén kapható, és simán lehet belőle nagy kedvenc, melóra ugyanis remek, de akkor is, ha sokat utazol, és szereted, ha egy kis ultrabook van nálad, amit tabletként is használhatsz, viszont nem kell kompromisszumokat kötni, ha az erejéről van szó.

Bővebb információ a laptopról itt: Asus ZenBook Flip 13 UX363

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez történik az asztronautákkal, amikor bekapcsolják az ISS hajtóműveit

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés