Vagy akár 2023-ban is. Konkrét tippet adunk.

Szinte említeni sem érdemes, hogy a legtöbbünk életének mennyire alapvető eszköze a számítógép. Kell a munkához, a tájékozódáshoz, a kapcsolattartáshoz és a szórakozáshoz is. Mivel ennyire jelentős a szerepe, meghatározó a minősége is, az, hogy technikailag is nagyon jó legyen és – ebből következően – szeressük is használni.

A kínálat óriási, ezért általános definíciók és tanácsok mellett egészen konkrét alanyon mutatjuk be, milyen is egy jó számítógép. Pontosabban egy laptop, mert hordozhatósága miatt egyértelműen az az ideális, ha nem egy munkahely fix asztalánál vágunk videót, tervezünk építményeket vagy fogadjuk a cég ügyfeleinek panaszait.

Legyen stílusos!

A csúcskategóriában ez is alapvetően fontos, és ez az, ami már ránézésre is nyilvánvaló. Főleg, hogy egy laptop bármikor előkerülhet egy üzleti megbeszélésen, és akkor egy telefonkönyv vastagságú – és azzal a műfajjal közel egyidős –, kopott, összematricázott, szemre is sok kilós gép nem kelt annyira jó benyomást.

Az Asus Zenbook S 13 OLED szupervékony, egész pontosan 14,9 mm-es. Magnézium-alumínium ötvözetből készült háza a négy szín mindegyikében – Ponder Blue/Merengő kék, Aqua Celadon/Vízzöld, Refined White/Kifinomult fehér, Vestige Beige/Melírozott bézs – elegáns és karakteres. Ha ismeretlenül ez alapján próbálnak következtetni, hogy milyen a személyiséged és vajon milyen minőségű munkát végzel, akkor garantált a szimpátia és a szándék arra, hogy veled dolgozzanak.

Legyen könnyű!

Mivel gyakran viszed majd magaddal, fontos szempont, hogy ne úgy rakd bele a táskádba, hogy jaj már, megint cipelni kell. Ez a Zenbook kategóriájában a világ legkönnyebbje: bár masszív és strapabíró, vékony is, és alig egy kilogramm. Csak azért nem mondjuk, hogy akár zsebre is vághatod, mert annál azért nagyobb egy 13,3 colos gép – a tömege nem zavarna, a mérete viszont igen.

Legyen erős és technikailag nagyon fejlett

Fontos a külső, de a belső érték sem kevésbé fontos. 16:10 képarányú 2,8K-s, 2880 x 1800 pixel felbontású OLED NanoEdge érintőképernyő, 0,2 ms válaszidő, 100% DCI-P3 színskála, akár 550nit csúcs fényerő – pipa. AMD Ryzen 7 6800U processzor – pipa. Akár 16 GB LPDDR5 6400 MHz memória – pipa. 1 TB PCIe 4.0 x4 ssd-meghajtó 6500MB/s olvasási sebességgel – pipa. AMD Radeon grafikus vezérlők – pipa. Asus Antibakteriális Védelem a billentyűzeten, a touchpaden és az egész felső részen, amely 99%-os védelmet biztosít a baktériumokkal szemben akár három éven át – pipa.

Legyen egyszerűen használható!

Gyorsan és kényelmesen csatlakoztatható: három USB Type-C csatlakozója és egy audio jack kimenete is van. Az Asus NumberPad 2.0 segít a többfeladatos munkavégzésben, az ujjlenyomatos bejelentkezés gyors és biztonságos, a 180°-os ErgoLift zsanér pedig akkor jön jól, ha másoknak is megmutatnád a képernyőt.

Legyen profi szórakoztatóközpont!

Nem minden a munka. Ha pedig eljön a szórakozás ideje, az Asus Zenbook S 13 OLED Dolby Vision mozi szintű képi élményt, a Dolby Atmos audiorendszere és a prémium Cirrus Logic AMP erősítő többdimenziós, akár 350%-kal hangosabb, torzításmentes, magával ragadó hangzást biztosít.

Legyen hosszú az üzemideje!

Ha van egy ennyire sokoldalú laptopod, biztosan akkor is használni akarod/használnod kell, ha épp nem vagy elektromos hálózat közelében. Ilyenkor létkérdés, hogy mennyi az üzemideje. A Zenbook a 67 Wh kapacitású akkumulátornak köszönhetően akár több mint nyolc órán át rendelkezésre áll munkához, szórakozáshoz egyaránt.

A cikk létrejöttét támogatta az Asus.

És ezt olvastad már?
Magyar startupokat is várnak Bécsben
További cikkeink a témában