Pedig egykor a világ legmegbízhatóbb és legnépszerűbb okostelefonjait gyártotta.

Úgy tűnik, végleg bedobta a törölközőt a Blackberry, már ami az okostelefonjaikat illeti. A Blackberry-hírekre szakosodott CrackBerry blog egyik szerzője, Kevin Michaluk ugyanis arról ír, hogy a Blackberry megvonhatta a márkanévhasználati jogot texasi partnerétől, az OnWardMobility startuptól, amely évek óta ígérgeti egy fizikai billentyűzettel és 5G-s chippel ellátott okostelefon piacra dobását.

Állítólag nem az ominózus készülék megjelenésének csúszása miatt következhetett be a jogfosztás, hanem szimplán csak arról lehet szó, hogy az egykor a világ legmegbízhatóbb és legnépszerűbb okostelefonjait gyártó Blackberry többé nem kíván részt venni a mobilpiacon.

Erről árulkodik, hogy a vállalat eladta szabadalmi mobilos védjegyeinek nagy részét, valamint az is, hogy Michaluk megkeresésére az OnWardMobility csak egy titoktartási szerződés aláírása mellett lett volna hajlandó válaszolni, noha korábban a cég rendszeres tájékoztatást ígért.

A Blackberry márkanév azért nem tűnik el teljesen, az autóiparban például jelen van, és olyan autógyártók használják a kifejezetten a járművek fedélzeti számítógépéhez fejlesztett operációs rendszerét, a QNX-et, mint például az Audi, a Honda és a Toyota.

(Fotó: Blackberry)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mutatjuk a laptopot, ami megmenti a nyaradat, és azt is megmondjuk, miért
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő