A NASA most megengedi, hogy te is irányítsd egy kicsit a Curiosity Marsjárót
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha tüzes vassal égetnék a talpunkat, akkor sem mernénk soha még a Curiosity vezérlőtermének a közelébe sem menni - elég sanszos, hogy a hozzáértés teljes hiánya miatt azonnal sikerülne hazavágnunk a 700 milliárd forintos Marsjárót, de a NASA-nak köszönhetően ez a probléma most félig-meddig megoldódott.

A Curiosity-szimulátorban a Marsnak egy kisebb területén irányíthatjuk a Marsjárót és különböző mintákat is elemezhetünk vele, ami legalább annyira izgalmas, mint mondjuk egész nap vonatszimulátorozni.

A bejárható terület nem túl nagy, a mellékküldetések bénák, a grafika elavult, az ellenfelek tök hülyék, de azért nem történik meg minden nap az emberrel, hogy irányíthatja a világ egyik legfejlettebb eszközét, mégha csak egy szimulációban is. Amúgy jobban is járunk, hogy nem az igazi Mars Rovert irányíthatjuk, hiszen amit itt néhány perc alatt megtehetünk, arra a valóságban napokat vagy heteket kéne várni.

Az Amerikai Űrügynökség egyébként nagyon ráment a vörös bolygóra, ugyanis a szimulátorral egy időben egy másik programot is kiadtak, amiben a Google Mapshez hasonlóan nézhetjük meg jó alaposan a bolygót. Mi földönkívüli városokat egyelőre nem találtunk, de így is elég jól el lehet vele lenni egy ideig.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.