Oroszországban szeptember elsején kezdődött az új tanév, amelyről tudniillik, hogy szerte a világban megbolygatja az amúgyis gyakran kacifántos közúti közlekedést.

Erre tett rá egy lapáttal az Anyonymous hekkercsoport:

feltörték az egyik taxiscég, a Yandex Taxi mobilalkalmazását, majd egy rahedli autót kértek ki a Kutuzov sugárútra, Moszkva egyik legforgalmasabb és legfontosabb útjára.

Az eredmény pedig pont az lett, amire számítanál. Az utasokra hiába váró taxisok mintegy negyven perces dugót idéztek elő az utcában, az eseményeket meg is örökítették.

Na jó, azért tegyük hozzá, hogy a Yandex nem egy átlagos taxiscég: a vállalatot az orosz Google-ként is szokták emlegetni, hiszen népszerű keresője, térképe, zenei platformja, ímélszolgáltatása, valamint önvezető technológián dolgozó üzletága is van. A cégnél egyébként jelezték, hogy a felismerő és megakadályozó rendszerüket megerősítették annak érdekében, hogy hasonló ne fordulhasson elő a közeljövőben – nem mintha mondhattak volna mást egy ilyen kínos eset után...

Ezek is érdekelhetnek:

Több mint egymilliárd felhasználó adatait lopták el

A kínai állampolgárok személyi adatai tartalmazó adatbázis egy hivatkozáson keresztül tavaly április óta elérhető volt úgy, hogy jelszó sem kellett hozzá.

(Forrás: Rakéta, The Verge)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez történik az asztronautákkal, amikor bekapcsolják az ISS hajtóműveit

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés