A Samsung Galaxy Tab S4 nem is igazán tablet, hanem egy kisebb laptop, ami az iPad Pro méltó konkurense lehet.

Ez persze már részben igaz volt a tavaly tavasszal bemutatott S3-ra is, felcsattintható billentyűzet és S Pen már volt abban is, de a Samsungnak sikerült úgy továbbfejlesztenie a prémium táblagépét, ami miatt már a bemutató videó közben összefutott a nyál a szánkban.

Ami elsőre szemet szúr, hogy az S4 mennyivel szebb lett, mint az elődje: a mai okotelefonokhoz hasonlóan a felső és az alsó keret is sokkal vékonyabb lett, ezzel együtt viszont eltűnt róla az ujjlenyomat-olvasó is, ami helyett íriszszkennerrel oldhatjuk fel a gépet.

A tablethez csatlakoztatható billentyűzet is tartogat újdonságokat, ugyanis a Tab S4 a Galaxy S9-hez hasonlóan DeX-szel működik, vagyis a billentyűzethez csatlakoztatva automatikusan átvált asztali módra, sokkal kényelmesebbé téve a használatát. Akár még egeret is csatlakoztathatunk hozzá.

Az S4 audiovizuális szempontból is sokkal erősebb eresztés lett az elődjénél. Bár a tablet mérete nem változott, a kijelzője 10,5 colosra nőtt, aminek a felbontása is jóval nagyobb (2560x1600 pixeles), mint az S3-é volt. A táblagépbe emellett négy darab AKG Dolby Atmos hangszórót építettek, így filmek nézéséhez sem kell feltétlenül füleshez folyamodnunk.

A Tab S4 teljesítményben nagyjából a tavalyi Samsung Galaxy S8 szintjén mozog, Snapdragon 835 proci es 4 GB RAM van benne, valamint modelltől függően 64 vagy 256 GB tárhely, ami memóriakártyával akár 400 GB-ig is bővíthető.

A Magyarországi áráról egyelőre nem kaptunk hivatalos infót, de azért nagyjából ki lehet számolni: az S3 az USA-ban 600 dolláros indulóáron került boltokba, itthon pedig 230 ezer forintért volt kapható, vagyis az S4 650 dolláros ára nagyjából 250 ezer forintos árcédulát sejtet. Ez nem is lenne meglepő, hiszen a nagy konkurens, 10,5 colos iPad Pro Magyarországon szinte hajszál pontosan ugyanennyibe kerül.

És ezt olvastad már?
Új üzlettel hozza közelebb az Apple-élményt az iStyle
További cikkeink a témában