Pofásan néz ki, és már a NASA is tud róla.

A NASA arra készül, hogy megismétli az emberiség történelmének egyik legnagyszerűbb sikerét, amikor Artemis-program keretein belül ismét embert juttat a Holdra a tervek szerint 2024-ben – utoljára 1972-ben jártunk állandó kísérőnk felszínén.

Ennek kapcsán és Andrew Fabishevskiy orosz dizájner digitális rajzai alapján kapott ihletett az egyedi motorkerékpárokat tervezésére specializálódott német Hookie nevű cég, ami – mondván, hogy az Apollo–15-ös , Apollo–16-os és Apollo–17-es holdjárós expedíciói óta lehet tudni, hogy négykerekűvel is lehet közlekedni a Holdon – megalkotta az elektromos holdmotor prototípusát:

Az ominózius kétkerekű a Tardigrade nevet kapta, vagyis a medveállatkákról nevezték el, amik a legszélsőségesebb körülményeket is képesek túlélni

A Tardigrade 15 km/órával tud száguldani, vagyis sokkal nem gyorsabb a hagyományos holdjáróknál, ugyanakkor mintegy háromszor kisebb és könnyebb is (210 kg vs. 140 kg) – így pedig költséghatékonyabb is – azoknál.

A holdmotor vázához 10 milliméteres alumíniumot használt, amit csövekkel erősítettek meg, a hajtásláncot pedig kevlárral is beborították, hogy ellenálljon a hidegnek, a világűr sugárzásnak és a kisebb ütődéseknek.

A NASA természetesen tud a projektről, de még nem kötött szerződést a Hookie-val, egyelőre:

Ha már Hold:

Ha már világűr:

(Forrás: Designboom, fotó: hookie-tardigrade.co)

És ezt olvastad már?
És te kitalálod, hogy melyik volt a legnépszerűbb emoji 2021-ben?