Legalábbis ha nyitott vagy a technológiára. A liftezős jelenetnél érdemes figyelni, azon belül is az árnyékokra, és közben észben tartani, hogy ez nem hollywoodi animátorok munkája, hanem egy számítógépes játékokhoz fejlesztett grafikus motor.

Az Epic Games igen látványos demón mutatta be, hogy mit tud a legújabb Unreal Engine, de mielőtt még véresre dörzsölnéd a tenyeredet, hogy mikor játszhatsz ilyen játékokkal, kicsit le kell, hogy hűtsük a kedélyeket: a demó egy hatvanezer dolláros, azaz több mint tizenötmillió forintba kerülő számítógépen futott.

Ez mondjuk valahol érthető is, hiszen az itt használt ray tracing technológia, ami a fénytan törvényeit figyelembe véve alkotja meg a szinte fotorealisztikus képet, borzasztó számítási kapacitást igényel, az Nvidia DGX Station számítógépe viszont képes valós időben létrehozni a hihetetlenül valósághű látványt.

Ha nem vagy oda az ilyen teches dolgokért, a videót akkor is érdemes megnézni, mert elég vicces: a két rohamosztagos éppen arról beszélget, hogy az űrhajón uralkodó állapotok miatt a felelőst a Hoth bolygóra kéne száműzni, amikor megjelenik Phasma kapitány (történetesen ő az, aki a hajóért felel), és hamarosan az is kiderül, vajon hallotta-e, miről beszélgettek a katonák.

És ezt olvastad már?
Találtak egy pehelysúlyú kőzetbolygót, ami a második Föld megtalálásához viheti közelebb az emberiséget
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!