Persze, szép a Samsung Galaxy S6 Edge, és persze, ez a legjobb androidos telefon, de azért biztosan átsuhant már a fejeden, hogy a kártyafüggetlenül kábé 280 ezer forintba kerülő teló még az iPhone-nál is drágább, és hogy lehet ez? Pedig nagyon is kézenfekvő a válasz.

Természetesen azért, mert

drágább legyártani, mint az iPhone-t.

Az IHS eléggé megalapozottnak tűnő becslései szerint legalább is míg a Galaxy S5 gyártási költsége 256 dollár volt, az iPhone 6 Plus pedig 263 dollárból jön ki, addig a hajlított kijelzős Galaxy S6 előállítása 290 dollárba, vagyis 81 ezer forintba kerül darabonként. Ehhez még hozzájön a szabadalmi jogok kifizetése, a tervezési- és marketingköltségek, szállítmányozás, és persze a nem csekély profit, így jön ki az az ár, amit te a boltban fizetsz a telefonért.

Az IHS adataiból egyébként jól látható, hogy a hajlított kijelzős Galaxy S6 nem véletlenül drágább a simánál, ugyanis 80 dolláros árával messze a kijelző a telefon legdrágább alkatrésze. A brutális Exynos proci a maga 30 dolláros előállítási költségével ehhez képest aprópénz, a 3 GB RAM 27 dollárt tesz hozzá a teljes összeghez, a tárhelyként funkcionáló flash memória pedig 25 dollárt kóstál.

(Forrás: Engadget, Nyitókép: Ifixit)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés