A módszer olyan pofon egyszerű, hogy most sokan verik a fejüket a falba, miért nem nekik jutott eszükbe.

Késő bánat, ugyanis Anand Prakash igazi balfaszként jó fiúként azonnal leadta a drótot a közösségi oldalnak a tátongó biztonsági résről, majd szépen elballagott a jutalmul kitűzött tizenötezer dollárral.

Na de lássuk, mi volt az a módszer, amivel néhány nappal ezelőttig simán bejuthattál volna az ellenséged/excsajod/Mark Zuckerberg Facebook-profiljába, és megszerezhetted volna a bankkártya-adatait, privát képeit, beszélgetéseit, bármit.

A dolog lényege, hogy ha elfelejtetted a Facebook-jelszavadat, a közösségi oldal küld neked az e-mail címedre egy hat számból álló jelszót, amit begépelve új jelszót adhatsz meg a Facebookon. Ha a számot az első néhány alkalommal hibásan gépeled be, akkor viszont a Facebook letilt egy időre, hogy az illetéktelen behatolók ne tudják végigzongorázni az összes lehetséges számkombinációt.

Prakash azonban észrevette, hogy a Facebook néhány aloldalán, például a beta.facebook.com-on nem volt ilyen limit, így a kódtörő programja segítségével simán le tudta nyomozni a helyes számsort.

Persze az is igaz, hogy ha tényleg az összes számot végig kellett volna próbálnia, akkor a folyamat legalább öt napba telt volna, így leginkább csak olyan személyek Facebook-oldalát tudta volna feltörni, akik nem nézik napi rendszerességgel a Facebook-oldalukat és az e-mailjeiket sem.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés