Nem vagy egyedül, másik ötvenmillió felhasználó ugyanígy járt.

A Facebook közleménye szerint a hekkerek egy biztonsági rést használtak ki a közösségi oldal forráskódjában, ami a "Megtekintés mint" funkció hibájából fakadt. A beállításokban az "Idővonal és megjelölés" oldalon elérhető funkcióval a felhasználók azt nézhetik meg, mit látnak mások, ha rákattintanak a profiljukra, de a támadás felfedezése után a Facebook azonnal letiltotta ezt a funkciót.

A közösségi oldal emellett mind az ötvenmillió felhasználót automatikusan kijelentkeztette, aki érintett volt a támadásban. Ezeknél a felhasználóknál újragenerálták a hozzáféréshez szükséges technikai szoftverkulcsot, így az újbóli bejelentkezés után elvileg biztonságos a fiókjuk. A Facebook állítása szerint "pusztán elővigyázatosságból" kijelentkeztettek további negyvenmillió felhasználót, akik az elmúlt közel egy évben használták ezt a funkciót, bár mi a magunk részéről ilyesmit nem tapasztaltunk.

Vagyis ha használtad mostanában a "Megtekintés mint" funkciót, és a Facebook mégsem dobott ki, akkor érdemes kijelentkezned az összes olyan alkalmazásból, ahova a Facebook-fiókoddal jelentkeztél be (beleértve magát a Facebook és Messenger alkalmazást is).

Mark Zuckerberg a saját oldalán közzétett posztban azt írta, hogy egyelőre vizsgálják az esetet, így azt sem tudják, hogy a hekkerek hozzáfértek-e a felhasználók bizalmas információihoz, vagy közzétehettek-e a nevükben bármit a Facebookon.

Mark Zuckerberget vasárnap törlik a Facebookról

A tajvani hekker élőben közvetíti is az eseményt.

(Nyitókép: Getty)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés