A közösségi oldal saját társkeresőt indít, ami olyan lesz, mint a Tinder, csak jobb.

Vagy csak egyszerűen olyan lesz, mint a Tinder. Miután a Cambridge Analytica-botrány után túltették magukat a "mostantól minden más lesz" körökön, a Facebook visszatért ahhoz, amihez a legjobban ért, vagyis hogy gátlástalanul másolják le a konkurencia jól működő ötleteit. Egy csavar azért van a dologban, ami akár perdöntőnek is bizonyulhat.

Hogy miért kell a Facebooknak saját társkereső, azt nem nehéz belátni, ugyanis a különböző ismerkedős oldalaknak nagyjából kétszázmillió aktív felhasználója van, ráadásul különösebben nehéz dolguk sem lesz, hiszen a legtöbben eddig is a Facebook-profiljukkal jelentkeztek be a Tinderre.

Bár Zuckerberg az F8 konferencián külön hangsúlyozta, hogy nem felszedős alkalmazást készítenek, hanem olyat, ami a hosszútávú kapcsolatépítésre fókuszál, az eddig látottak alapján egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy ezt hogyan képzelik, hiszen az új alkalmazás egy egyszerű Tinder-koppintásnak tűnik: félig anonim módon, vagyis csak keresztnévvel, az ismerőseid számára láthatatlanul szemezgethetsz a társkeresőre regisztrált többi tag profilja közül, akikből többnyire néhány képet és az érdeklődési köreiket látod, ha pedig összejön a match, akkor a Messengertől független, privát chatszobában kezdhetitek meg a közelebbi ismerkedést. Talán még jobbra-balra húzogatni is lehet, bár ez egyelőre nem derült ki.

Egy csavar azért van a dologban, hiszen a Facebook randialkalmazása lehetőséget ad arra, hogy egy konkrét esemény vagy csoport résztvevői között keress párt, így rögtön van egy közös kapcsolódási pont, és a személyes találkozás is sokkal gyorsabban összejöhet, mintha nektek kéne valamilyen közös programot kitalálnotok. Ez persze nem éppen a hosszútávú kapcsolatépítés felé mozdítja el a dolgot, de hát semmi sem lehet tökéletes.

(Nyitókép: Getty)

És ezt olvastad már?
Visszatér mindenki kedvenc zenelejátszója, de kicsit másképp