Néhány felhasználó hívta fel rá a figyelmet Twitteren, hogy náluk az eddigi kék helyett fekete színnel jelennek meg a Google keresési eredmények, ami önmagában egy tök értelmetlen változtatás, de itt még nincs vége a sztorinak.

A Google ugyanis arról is gondoskodott, hogy a változtatás ne csak értelmetlen legyen, hanem kifejezetten káros is: eddig azok a linkek, amikre már rákattintottunk, kék helyett lila színnel jelentek meg, így könnyedén el lehetett különíteni, hogy mik azok a keresési találatok, amiket már megnéztünk. És most milyen színnel jelennek meg?

Hát feketével.

Vagyis egyáltalán nem lehet elkülöníteni egymástól azokat a találatokat, amiket már megnéztünk azoktól, amiket még nem.

Szerencsére a változtatás nem mindenkinél jelentkezik (nálunk például továbbra is kék színűek a keresési találatok), ami azt jelenti, hogy a Google egyelőre csak a felhasználók egy kisebb csoportján teszteli a forradalmi újítást, és nagyjából biztosra vehető, hogy a rengeteg negatív visszajelzés után szépen el is fogják vetni.

UPDATE: A Google a Mashable kérdésére elmondta, hogy folyamatosan kísérletezgetnek kisebb változtatásokkal, de egyelőre nincsenek róla meggyőződve, hogy "a fekete az új kék". Szóval még reménykedhetünk.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés