Hatalmas tárhellyel, kiemelkedő üzemidővel érkezett meg a Galaxy Note 9

És a Samsung a legnépszerűbb videojátékot is kisajátította.

Bár a processzor és a kamera nem változott a tavasszal bemutatott Galaxy S9 Plushoz képest, a telefon megjelenésében pedig szakasztott olyan, mint a tavalyi Note 8, a Note 9 így is sok területen lépett előre az elődjéhez képest. Lássuk a legfontosabbakat:

  • Üzemidő: a Note 9 az elődjénél jóval nagyobb, 4000 mAh-os akksit kapott, amiről a Samsung szerényen annyit ígért, hogy kibír egy egész napot, de szerintünk csak szerénykedtek.
  • Tárhely: a telefon hatalmas, 512 GB-os tárhellyel érkezik, ami memóriakártyával akár 1 TB-osra is bővíthető.
  • Fortnite: napjaink legnépszerűbb videojátékának androidos változata a korábbi hírekkel ellentétben nem az első harminc, csupán az első néhány napban lesz kizárólag a Samsung újabb készülékeire elérhető. Ennek főleg az S9, S8, S7, Note 8 és Tab S3 tualjdonosok örülhetnek, hiszen ők azonnal telepíthetik a játék béta-verzióját a Samsung Game Launcherrel. Mire viszont a Note 9 és a Tab S4 boltokba kerül, a játék már várhatóan minden androidos telefonra elérhető lesz.
  • S Pen: bár a digitális toll régóta a Note telefonok egyik specialitása, a Note 9 digitális tolla egy igen hasznos funkcióval gazdagodott, ugyanis a Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően immár távirányítóként is használhatjuk fényképezéshez, prezentációkhoz.

A Note 9-ben természetesen a legújabb Exynos 8910 proci dolgozik, a 8 GB RAM-mal érkező változat pedig minden bizonnyal az egyik legerősebb (ha nem a legerősebb) androidos telefon lesz a piacon. A kamera rekeszértéke az S9-hez hasonlóan manuálisan állítható, a kijelző pedig egy hajszállal nagyobb lett, mint a Note 8-ban volt: 6,3 helyett 6,4 colos, a felbontása pedig továbbra is 2960x1440 pixeles.

Az új telefonnak emellett is számos olyan tulajdonsága van, ami a tavalyi Note-ból még hiányzott, de az S8-ban már láthattuk, például a másodpercenként 960 képkockás szuperlassítás, a megújult DeX-dokkoló, amivel a telefon asztali számítógéppé alakítható, és a kiváló minőségű AKG-fülhallgató.

A 128 GB tárhellyel és 6 GB RAM-mal érkező Note 9 Magyarországon augusztus 24-től lesz kapható 335 ezer forintért, amiből az előrendelési akció keretében harmincezer forint lealkudható.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon