Egy megható történet a XXI. századból.

Történt, hogy szeptember 15-én Bob Burdett éppen a Washington államban található Riverside State Parkban kerekezett, amikor egy kanyart rosszul vett be és hatalamasat zakózott. Bár a 62 éves férfi viselt sisakot, de a 30 km/h körüli tempónál bekövetkezett eséstől így is kiugrott a válla, eltört néhány bordája, és az eszméletét is elvesztette.

Mire magához tért, Burdett már egy mentőautóban volt, úton a kórházba. Mint kiderült, az őrangyala nem egy arra járó túrázó volt, hanem az Apple Watch okosórája. A negyedik generáció óta ugyanis az óra azt is érzékeli, ha a tulajdonosa elesik, és mivel Burdett több, mint egy percen keresztül mozdulatlan volt, az óra automatikusan hívta a mentőket, akik egy percen belül a helyszínen is voltak.

Az óra nem csak a mentőket riasztotta, hanem a férfi fiát, Gabe-et is, aki azonnal a helyszínre sietett, ott viszont már senkit sem talált. Hamarosan viszont szintén az okosórának köszönhetően Burdett tartózkodási helye frissült, így Gabe megtudta, hogy az apja már a Providence Sacred Heart kórházban van.

(Forrás: The Seattle Times, Fotó: Shinya Suzuki/Flickr)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Annyi eső esett egy nap alatt, hogy szinte vízen úsztak az utasszállítók a dubaji reptéren

Döglődik a Messenger egyik alapvető funkciója

További cikkeink a témában